Huban Ayşem Askere Fransız hoca
HABERİ PAYLAŞ

Askere Fransız hoca

TBMM 3. Başkanı Kazım Özalp’in oğlu Teoman Özalp Cumhuriyet’in ilk yıllarını şöyle anlatıyor: “Atatürk Fransa’dan bir hoca getirtmişti. Hoca, Atatürk’ün İsmet İnönü’nün ve babamın da içlerinde olduğu bir gruba görgü kurallarını öğretiyordu.

Nerede, ne giyilmesi gerektiği de ders konuları arasındaydı. Çünkü o dönem, Türkiye’yi yönetenler gencecik, asker kökenli adamlardı. Hayatları cephede geçmişti. Şimdi ise büyük bir devlet yönetiyorlardı.

Nasıl yemek yendiği, dans edildiği, sofra kurulduğu bu genç devlet yöneticilerinin bilmesi gerekenler arasındaydı.”

Haberin Devamı

Hayatın gerçeği: AYI

Solda, Prenses Gloria Von Thurn Und Taxis’in üzerindeki modacı Franco Moschino’nun 1989 kış koleksiyonundan. Bugün ikinci elde 3 bin euro’ya satılıyor. Sağdaki, modacı Jeremy Scott’ın Moschino 2015 kışı için hazırladığı güncel versiyonu.

Şu an satışta 1400 euro. “Bu ayılar ağırlık yapar. Omuzda elbise diye o kadar yük taşınır mı?” diyenler... Hayatımızda ne ayıları akraba, sevgili, eş, patron diye taşıyoruz da yük olmuyor. Şuncacık oyuncak ayı mı fazla gelecek?!

Hiçbir zaman prenses olamayacağım çünkü düğünümü 2 milyar kişi canlı yayında izlerken ‘gelenek’ diye kocamla öpüşemem.

Dillere destan ayrılık hikayesi

Son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi ve eşi Prenses Süreyya. 12 Şubat 1951’de görkemli bir düğünle evlenirler. Gelinlik özel dikim Christian Dior’dur. İncilerle bezenmiş 25 bin gümüş yaprağı, 6 bin elmas kullanılır. Ağırlığı 20 kiloya yakındır ve 2002’de 1.2 milyon dolara satılacaktır! Prenses o gece annesine “Gelinliğimi taşıyamıyorum, kurşun gibi ağır. Omuzlarımı çökertecek” der. Dillere destan bir aşk yaşarlar...

Tek sorun Süreyya’nın çocuğu olmuyordur ve İran’a bir erkek veliaht gerekmektedir.

Şah, Süreyya’ya bir teklif yapar: Başkasıyla evlenecek ve oğlu olacağı haberi kesinleşince Süreyya’ya geri dönecektir. Bugün kimsede kalmayan bir gururla, Süreyya teklifi reddeder.

7. evlilik yıl dönümlerinde, gece aynı konu yüzünden bardak taşar, Süreyya 13 Şubat 1958 sabahında sarayı terkedip St Mortiz’e gider. Aşkları değil ama evlilikleri başladığı gün bitmiştir. Bir daha asla bir araya gelmezler...

Haberin Devamı

Pamuk Prenses, 7 tane cücenin arkasını toplamaktan kurtulup ‘Beyaz Atlı Prens’le kaçınca sonsuza dek mutlu mu yaşadı sanıyorsunuz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder