Mehmet Coşkundeniz Aşk her şeyi affeder mi?
HABERİ PAYLAŞ

Aşk her şeyi affeder mi?

Haberin Devamı

İnsan bazen, sevgilisinin veya eşinin yaptığı bir hatayı affetme konusunda kararsız kalabilir. Aklında pek çok soru vardır: “Affedersem tekrar yapar mı? Zayıf karakterli olduğumu düşünür mü?” Evet, bu zor bir karardır. Fakat şunu unutmayın: Affettiğinizde yaşananları bir gecede unutmayacaksınız. Eski mutluluğunuzu bir günde yakalayamayacaksınız. Ama en azından kendinize, ilişkinize, evliliğinize yeni bir şans tanıyacaksınız. Bu şansı tanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:


1 - Affetmek “Büyüklük bende kalsın” düşüncesiyle yapılmamalı. Affettiğiniz kişinin hayatı boyunca size minnet duymasını beklemeyin.

2 - Karşınızdaki kişinin af dilerken eğilip bükülmesini, pişman olduğunu göstermesini beklemeyin. Samimi olup olmadığına bakın.

3 - “Hele bir sürünsün, öyle affederim” diyerek intikam almaya çalışmayın. Bu kez, “Nasılsa affetmiyor” diyerek, acısını hafifletebilmek adına başkalarına yönelebilir. Bu da ilişkinizin tamamen çıkmaza girmesine neden olur.

4 - Neyi, neden affettiğinizi bilin. Hatayı yumuşatacak hafifletici sebepler aramaktan vazgeçin. Sonra gerçeğin öyle olmadığını öğrendiğinizde yeniden yıkılırsınız.

5 - Affettiğiniz kişi size istediği kadar “Söz veriyorum, bir daha asla olmayacak” desin... Ne yazık ki hatalardan ders almayı bilmiyoruz ve aynı hataları tekrarlayabiliyoruz. Bu nedenle “Affetmeseydim tekrarlamazdı” diye düşünmeyin.

6 - Sevgilinizin hatasını ne kadar çok kişiye duyurursanız affetmeniz o kadar zorlaşır. Çünkü affetmeye kalktığınızda, “Hakkımda ne düşünürler?” ikilemiyle karşı karşıya kalırsınız.

7 - Affetme konusunda kararsızsanız affetmiş gibi yapmayın. Bu kez sizin istikrarsızlığınız söz konusu olacak. Bu iş çocuk oyuncağı değil.

8 - Affettikten sonra her kavgada hatasını yüzüne vurmayın. Geçmişte yaşananlar orada kalmalı. Yoksa görünürde affettiğinizi ama içten içe kin beslediğinizi düşünür ve “Ne yapsam olmuyor” diyerek uzaklaşır.

9 - Affetmek için sizin sevmeniz yetmez. Onun da sizi sevdiğine kesin olarak inanmalısınız. Sevmediğiniz birini affedip başka bir hatasıyla karşılaştığınızda, “Bu insanı mı affetmişim?” diye kendinizi suçlarsınız.

10 - Hangi hataları affedeceğiniz size kalmış. Ama şiddet, aşağılama, hakaret, saygısızlık, sürekli yalan söyleme gibi büyük hataların affedilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatayım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder