Mehmet Coşkundeniz Aşk deliliktir...
HABERİ PAYLAŞ

Aşk deliliktir...

Aşk kendin olmaktır, kendini bilmektir, kendini tanımaktır. Aşka düşmüşsen bir kez, bir sen önemlisindir artık bir de sevgili... Dünyada var olan her şeyin hükmü silinir aşığın gözünde. Hatta bazen, sevgilinin de hükmü yoktur, aşk kalır geriye, bir de o aşkı yaşayan sen. An gelir, enliğini de silersin, aşktan öteye kalan başka hiçbir şey yoktur. Yine de mutlusundur. Sen aşkını yaşamak istiyorsundur, yaşarsın da. Derler ki sana. “Deli misin sen?” Hayır desen ne fark eder, seni deli bilmek istiyorlarsa bırak bilsinler. Delilik, bir aşk için göze alınacak en hafif şeydir aslında... Öyle ya, canından vazgeçebilirken insan deli diye adlandırılmak da ne ki...

Haberin Devamı

***

İnsanca bir duygudur aşk, insanın varlığına anlam katar. Yaşamanın amacıdır kimisi için. Aşk olmadan yaşanamaz mı peki? Onun adı hayat olmaz ama soluk alıp vermeye devam edersin işte o kadar. Bitkiler gibi... Aşka ’aşk’ denmesinin de nedeni bir bitkidir oysa... Ne yaman çelişki. ’Aşaka’dır bitkinin adı, bir tür sarmaşıktır. Sarar ağaçların gövdesini bir daha hiç ayrılmamacasına. İşte bu sarmaşıktır aşka adını veren. Aşk hep var olacaktır, sen onsuz yaşamayı tercih etsen bile. Neden aşkı istemez insan? Korkaktır da o yüzden. Bir bak aşksız yaşayan insanlara... Solgun hayatların sahipleridir onlar. Ne güneşin doğuşu, ne ağacın yaprağı, ne denizin mavisi ilgilendirir onları. Fark edemezler çünkü, aşksızlık kör etmiştir gözlerini. O durağanlığın içinde senin aşkın onlara delilik gibi gelecektir elbette. O zaman sormalı şimdi, aşkı yüreğince yaşayan mı delidir, aşka burun kıvıran mı?

***

Boşver, herkes kendi tercihlerinden sorumludur, sen de kendi deliliğinden sorumlu ol. İstersen sorumsuz ol. Evet, evet, aşk dışında her şeye karşı sorumsuz ol. Aslında biliyor musun, aşıksın diye seni deli sanmaları işini kolaylaştırır. Kimse senden sorumlu biri olmanı beklemez. E, delisindir ya bir deliye sorumluluk veren ondan daha deli olmaz mı? Onlar aşık olmayı bile göze alamazken deli diye adlandırılmayı mı göze alacaklar yani? Hiç sanmıyorum. Sadece sana ait sözcükler kullanarak, hiçbir yazım kuralına uymadan yazdığın aşk şiirlerine ’deli saçması’ diyecekler, aldırma. Yaz yazabildiğin kadar, fırsat bulduğunda da oku yazdıklarını sevgiliye. O anlayacaktır seni, yazdıklarının yüreğinin taa derinlerinden gelip kağıda döküldüğünü fark edecektir. Zaten sen ona yazmadın mı bunları? O zaman aldırma başkalarına. Hem sen delisin unuttun mu? Herkesten daha fazla saçmalamaya hakkın var. Aklında hiçbir şey kalmasın aşka dair, istediğin her şeyi yaşa. Birilerinin kuralları kısıtlamasın seni, aşk baş kaldırıştır kurallara. Aşık insan isyancı bir ruh taşır, gelemez kısıtlamalara. Aşk özgürleştirir insanı. Özgürlük delilikse eğer, ne duruyorsunuz o zaman, dünyanın bütün delileri birleşin!!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder