Sağlık Aşırı terlemeye koltuk altı botoksu

Aşırı terlemeye koltuk altı botoksu

Paylaş
Aşırı terlemeye koltuk altı botoksu

Aşırı terleme kişiyi yaşamı olumsuz etkileyerek psikolojik sorunlara ve özgüven eksikliğine neden olabiliyor. Peki, bunu önlemek için ne yapmamız gerekiyor?

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu koltuk altı terleme problemine yönelik uygulanan botoks yöntemini anlattı:

Haberin Devamı

"Yaz geldi ve en çok bize başvuru sebeplerinden birisi de koltuk altı botoks uygulaması... Kişiler için sosyal ortamda büyük konfor sağlayan koltuk altı botoksundan kısaca bahsedelim.

Koltuk altı botoksu aşırı terleme tedavisinde en çok tercih edilen yöntemlerden biris. Botoks uygulaması aşırı terlemesi olan bölgelere yapılır. Koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı, saçlı deri bu uygulamanın sıkça yapılan bölgelerindendir. Botoks uygulaması ile aşırı çalışan ter bezlerinin çalışması azaltılır. Fazla terleme kişinin sosyal hayatını negatif yönde etkiler. Bu yüzden botoks uygulaması sonrası memnuniyet çok fazladır.

Koltuk altı botoks uygulaması klinik ortamında yapılır. 15-20 dakikalık bir işlemdir. Etkisi 10 gün sonra başlar. Botoksun etkisi ortalama 6-12 ay sürer.

Haberin Devamı

VÜCUDA ZARARI VAR MI?

En çok merak edilen soru ise "Terleme azaltılırsa vücuda bir zararı olmaz mı?" şeklinde oluyor. Botoksla terleme bölgesel azaltılmaktadır, yok edilmemektedir ve vücudun diğer bölgelerindeki terleme devam etmektedir. Terleme insan vücudunda normal bir süreç iken aşırı terleme çok büyük problemleri beraberinde getirir. Ter bezlerinin aşırı çalışmasına bağlı kişinin günlük yaşamında bazı aksamalar olmaktadır. Kıyafet seçimleri, sosyal hayatı engellemesi açısından birçok engel çıkarmaktadır. Aşırı terleme toplumun yüzde 1'inde görülen bir problemdir. Özellikle avuç içi, ayak tabanı, koltuk altı ve daha az olarak da yüz, kasıkta, saçlı deride, kuyruk sokumunda aşırı terleme görülebilir."

Op.Dr. Eser Aydoğdu fazla terlemenin en önemli sebepleri arasında stres, diyabet, değişik uyaran ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezinde görülen hastalıklar, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık ve hormonların yer aldığını belirtti.

Aydoğdu "Kişiler özellikle aşırı koltuk altı terlemesinden şikayetçi olurlar. Fazla terlemenin giysilerde iz yapması, ıslanmış görüntüye sebep olması, kötü koku duyulması hem kişinin kendini hem de çevresindeki insanları rahatsız edebilir. Bu tür kişilerde koltuk altına yapılan botoks terlemeyi oldukça azaltır. Bazı insanlarda avuç içleri ve ayak tabanlarında aşırı terleme izlenebilir. Bu problemin psikolojik ve sosyal ve bir sorun olduğu durumlarda botoks tedavisi uygulanabilir.Botoksun fayda etmediği durumlarda klipsleme, lazer ile te rbezlerini yakma gibi ameliyatlar denenebilir; çünkü nadir de olsa botoksun faydası olmadığı kişilerle karşılaşabiliyoruz" dedi.

Haberin Devamı