Ekonomi Asgari ücret toplantısında gerginlik

Asgari ücret toplantısında gerginlik

Paylaş
Asgari ücret toplantısında gerginlik

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde Türk-İş görüşlerini açıklamalarına izin verilmediği için görüşmeden ayrıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı gergin başladı. Toplantı öncesinde basın mensupları görüntü alınması için salona davet edildi.

Bu sırada Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul, görüşlerini basın mensuplarıyla paylaşmak istedi. Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, toplantıların gizli olduğunu, açıklama yapılamayacağını, dileyen tarafın çıkışta açıklamada bulunabileceğini söyledi.

Sayın, komisyonun teknik bir çalışma yürüteceğini ifade ederek, hayırlı olmasını diledi. Bunun üzerine, Nihat Yurdakul, itirazda bulunarak, şunları söyledi: "Çok önemli bir sorunu konuşmak için bakanlıktayız. Burada kamuoyu bizden, taraflardan bir açıklama bekliyor. Anlaşılıyor ki bakanlığımız bunu uygun görmemiş.

Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu anlayışta Asgari Ücret Komisyonu’nu ben arkadaşlarımla birlikte Türk-İş’te tekrar değerlendireceğim. Bundan sonraki toplantıya Türk-İş olarak katılıp katılmamamız bakanlığın atacağı adıma bağlıdır."

Yurdakul’un açıklamasının ardından Türk-İş heyeti toplantıyı terk etti.

Haberin Devamı