Gündem Asfalt patlatan yağmur!

Asfalt patlatan yağmur!

Paylaş
Asfalt patlatan yağmur!

Kuşadası'nda sadece 15 dakika süren sağanak yağmurda asfalt patladı, parkeler söküldü

Kuşadası'nda sabah saat 05.30 sıralarında başlayan ve sadece 15 dakika süren sağanak yağmurda asfalt patladı, parkeler söküldü, bazı işyerlerini su bastı, birçok cadde ve bulvar sular altında kaldı. Ürkütücü manzara sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde sabaha karşı başlayan ve sadece 15 dakika süren gök gürültülü sağanak yağmur hayatı felç etti. Her yağmurda aynı akibeti yaşayan Atatürk Bulvarı Setur Marina önü ile Süleyman Demirel Bulvarı'nın şehir garajı yanındaki bölümü tamamen sular altında kaldı. İki bulvar da trafiğe kapatıldı. Sel suları Günhan Arın Bulvarı üzerinde asfaltı söktü, şehir merkezinde turistik işyerlerinin bulunduğu Orient ve Grand Bazaar'da yol kaplamalarını söken sel suları, birçok dükkanın içine doldu.

ESNAF İSYAN ETTİ

Kış sezonu nedeniyle tümü kapalı olan işyerlerindeki zarar esnafı isyan ettirdi. Şiddetli yağış nedeniyle Hasan Reis Bulvarı üzerindeki bir evin isnat duvarı da çöktü. Kuşadası Belediyesi alt yapı ekipleri ile İzmir´in Selçuk İlçesi'nden gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Kanal Açma aracı yağmur sularıyla şehir merkezine taşınan çamuru temizledi. Tıkanan rögarlar açılmaya çalışıldı. Çalışmalar nedeniyle Atatürk Bulvarı'nda öğlen saatlerine kadar ulaşım tek şeritten verildi.

Haberin Devamı


Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda acil bilgilendirme sistemi kurduklarını söyleyen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, ``Meteorolojiden gelen bilgi akışı çerçevesinde belediye, polis ve muhtarlıklarımızı uyarıyoruz. Dün gece yağan yağmur zaman zaman Atatürk bulvarı ile Garaj yanında etkili oldu. Ancak belediye ekipleri çalışıyor'' dedi.


Bu arada geceden bu yana etkili olan yağmurun Aydın merkezde de bazı mahallelerde kanalizasyonların patlamasına neden olduğu bildirildi.

DHA