Nora Romi Aseksüel erkek nasıl anlaşılır?
HABERİ PAYLAŞ

Aseksüel erkek nasıl anlaşılır?

Haberin Devamı

Seksüel olarak çok aktif bir toplum olarak kabul edilen Türk erkeği için hanımların bu soruyu gündeme getirmeleri biraz ilginç. O yüzden bu konuyu biraz irdelemekte fayda var.

Aseksüellik basit bir dille, herhangi bir cinse karşı cinsel anlamda ilgi duymayan yani seks yapma arzusu olmayan kişilere denir. Son yıllarda bilimsel olarak da araştırılmaya başlanan bir konudur.

PEK ÇOK ASEKSÜEL CİNSEL ÇEKİM HİSSETMİŞTİR AMA…


Aseksüel insanlar herkes gibi duygusal gereksinimlere sahiptirler Yakın romantik ilişkiler ya da flörtler yaşayabilirler. Uzun süreli ilişki arzuları da taşıyabilirler. Ne var ki cinsel birleşmeye eğilimleri yoktur. Pek çok aseksüel cinsel çekim hissetmiştir; ama bu çekimi cinsel yönden eyleme dökme ihtiyacını duymaz. Bazıları mastürbasyon yapabilir, bazıları onu da yapmaz.

2004 yılında yapılan bir araştırmada dünya genelinde aseksüelliğin yaygınlığı yüzde 1 olarak belirlenmiş. Dolayısıyla sizin eşinizin ya da sevgilinizin bu oranda olma ihtimali azdır. Yine de biraz inceleyelim…

ERKEK ARKADAŞINIZIN ASEKSÜEL OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARSINIZ?


Yeni tanıştığınız, ilişki içinde olduğunuz erkek arkadaşınızın aseksüel olup olmadığını nasıl anlarsınız? Öncelikle olumsuz düşünmeyin. Pek çok insan artık cinsel birliktelik yaşamadan öne karşısındaki kişiyi duygusal olarak daha yakından tanımak isteyebilir. Hatta geç yaşanan cinsel tecrübelerin karşı kişiye verilen önemin arttırdığı da bir gerçek. O yüzden sabırlı olun.

Hemen cinsel birleşme talebinde bulunmayın. Bir süre bekleyin. Hala karşı taraftan bir talep gelmediyse romantik bir gece planlayarak harekete geçebilirsiniz. Güzel bir yemek, mum ışıkları, uygun ortam derken siz biraz yakınlaşmaya başlayabilirsiniz. Böyle birkaç deneme de sonuç vermezse konuşmak her zaman önemli bir noktadır. Kendisine niçin yakınlaşmadığını sormaktan çekinmeyin. Maalesef bizim insanlarımız cinsellik konusunda konuşamadığı için çok sorun yaşar. Oysa bu sorunların çoğu konuşarak çözülebilir.

KOCAM ASEKSÜEL Mİ?


Kocam aseksüel mi? İlk akla gelen soru, daha önce beraber olup olmadığınızdır. Eğer olmuşsanız, aseksüel değildir. Sonradan aseksüel olunmaz çünkü. Evliliklerde bir süre sonra cinsellik azalır. Hele hele çocuktan sonra daha da azalır. Bir erkeğin
cinsellikten uzaklaşmasındaki sebepler daha çok psikolojik olur.

Geçim sıkıntısı, iş hayatındaki aksilikler, gerginlikler cinsel performansla birlikte arzuyu da azaltır. Hatta çocuk sahibi olduktan sonra karısını kutsal görüp onunla sevişmeyi istemeyen erkekler bile olabiliyor.

Çok nadir olarak fiziksel sorunlar olabilir. Bu durumda da doktora danışmakta fayda vardır.

“KOCAMIN HAYATINDA BAŞKA BİRİ Mİ VAR?”


Bir de tabii moralinizi bozmak istemeyiz ama akla başka biri mi var sorusu da geliyor. Hani performansını orada harcadığı için size kalmıyor da olabilir mi? Gerçi bu az bir ihtimaldir.

Yukarıda da yazdığımız gibi kocanızla romantik geceler ayarlamak ve doğru ortamı hazırlayarak giriş yapmak sizin için en uygun yol olacaktır. Bazı erkekler biraz daha yaratıcı fikirlerle uyarılabilirler.

Mesela evde çaktırmadan bazı senaryolar hazırlayabilirsiniz.

Mesela üstünüzü değiştiriyormuş bahanesiyle sizi seksi iç çamaşırlarla görmesini sağlayabilirsiniz. Ya da ev işi yapıyormuş bahanesiyle gibi kazara dekolte bölgelerinizi açabilirsiniz. Bu tip denemeler yaparak onun dikkatini çekmeye çalışabilirsiniz.

Bir de ara ara yapılan cinsel perhizler vardır ama bunu aseksüellikle karıştırmamak gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder