Yaşar Özay Artık YGS tamam, şimdi LYS zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Artık YGS tamam, şimdi LYS zamanı

Haberin Devamı

Sınav uzmanları üniversite adaylarına YGS nasıl geçmiş olursa olsun asıl yarışın puan katkısı ve yerleştirme sonuçlarına daha fazla etkisi olan LYS’lerle devam ettiğini hatırlattı.

Uzmanlar geçmiş yılların deneyimlerinden yola çıkarak sınavı istediği gibi geçen öğrencilerin bu sonuçlarla rehavete kapıldıklarını, çalışma tempolarında düşüşler yaşandığını, istedikleri gibi bir YGS geçirmeyen öğrencilerin ise çeşitli bahaneleri de ekleyerek pes etme psikolojisine kapıldıklarını hatırlatarak adayları uyardı.


TELAFİSİ MÜMKÜN


Asıl yarışın puan katkısı ve yerleştirme sonuçlarına daha fazla etkisi olan LYS’lerle devam ettiğini belirten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet “LYS’lerin daha belirleyici olduğunu ve YGS sonuçlarının telafi edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. YGS sonuçları değerlendirilip LYS’ler için doğru bir yol haritası çizilebilirse bugün telaşlandığımız ve ‘ya başaramazsam’ diye yüksek sesle dile getirdiğimiz birçok korkumuzun gerçek dışı olduğunu anlayabiliriz” dedi.

Acet, “Ön lisans programlarını tercih edebilmek için 150 barajını aşmak gerekecek ve bunun için 20 net yapmak yeterli. 32 net ve üzeri yapanlar ise 180 baraj puanını aşabilecek” diye konuştu.


MORAL BOZMAYIN


Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt da “YGS’de istediği başarıyı yakalayamayan bir öğrenci konuyu iyice öğrendiği zaman LYS’de daha başarılı olabiliyor. Bu nedenle YGS’de umduğunu bulamayan bir öğrenci moralini bozmamalı. Çünkü bilgisi varsa LYS’de bu açığı kapatabilir” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder