Gündem Artık adı "X" değil

Artık adı "X" değil

Paylaş
Artık adı "X" değil

Artık adı "X" değil

Sivas’ta, 2 günlükken bir apartmanın kapısının önüne bırakılan ve kaldırıldığı hastanede "X" olarak kayıtlara geçen bebeğe, "Berra’ adı konuldu.

Haberin Devamı

Yunus Emre Mahallesi’ndeki bir apartmanın kapısının önüne çanta içerisine bırakılan bebeğin tedavisi Sivas Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ndeki yeni doğan bölümünde sürüyor. Kuvözden çıkarılan bebeğin bakımı ise servisteki hemşireler ve doktorlar tarafından yapılıyor.

Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Vecdi Ersöz’ün eşi Emine Ersöz, hastane kayıtlarında "Bebek X" olarak geçen kız bebeği ziyaret ederek, "Berra" ismini koydu. Bebeğin kayıtlardaki ismi de "Berra" olarak değiştirildi. Bebeğin tanıtım kartındaki adı bölümüne de "Bebek bulunan Berra" yazıldığı görüldü.

Berra bebek için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce bebek bezi, mama ve giysi de gönderildi.
Bu arada, polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında bebeğin annesinin bulunduğu, bu konuda çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

9 Ekim’de Yunus Emre Mahallesi’ndeki bir apartmanın önüne çanta içerisinde, henüz 2 günlük kız bebek bırakılmıştı. Bebek, apartman sakinlerinden 40 yaşındaki Osman Adem Koç tarafından bulunarak, polise teslim edilmişti.