Mehmet Coşkundeniz Arkadaşının eski aşkından yeni sevgili olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Arkadaşının eski aşkından yeni sevgili olur mu?

Haberin Devamı

Arda Turan, ortağı ve arkadaşı Hakan Baş’ın eski sevgilisi Özge Ulusoy ile yakınlaştı. Zaten Arda Turan’ın eski aşkı Aslıhan Doğan da, Özge Ulusoy’un eski aşkı Hacı Sabancı ile zamanında yakınlaşmıştı.

Derken Hande Erçel, sevgilisi Ekin Mert Daymaz’dan ayrıldı, Mehmet Dinçerler ile aşk yaşamaya başladı. Ekin Mert Daymaz ile Mehmet Dinçerler iyi arkadaştı, tabii artık değiller.

Görüldüğü üzere, arkadaşlarının eski sevgilileriyle aşk yaşamaya başlayan epey kişi var.

Peki gerçekten arkadaşın eski sevgilisiyle başlayan aşk sürer mi?

Bu tür bir aşka kapılanları neler bekler?

DIŞLANACAKSINIZ

Aşk yasa dışıdır. Kural, ahlak falan tanımaz. Ama tabii bunlar, aşkı yaşayanlar için geçerli. Üçüncü kişiler ise bu tarz aşkı mutlaka kınar. Birkaç arkadaşınız sizi anlasa da ‘hain’ damgası yemeniz kaçınılmaz olur. Arkadaş gruplarınızda istenmeyen insan olacaksınız. O eski buluşmalar, eğlenmeler kalmayacak. Yani arkadaş çevreniz sizi tamamen dışlayacak.

ZORLANACAKSINIZ

Yeni bir arkadaş çevresi kurmak zorunda kalacaksınız. Doğal olarak bu hiç de kolay olmayacak. Yıpratıcı bir süreç başlayacak. İkiniz tek başınıza kaldığınızdan dolayı birbirinize saracaksınız. Bir süre sonra da suçlamalar başlayacak. Kurduğunuz yeni arkadaş grubu size keyif vermeyecek. Hep geçmişteki o eğlenceli anları düşünerek yaşayacaksınız.

HUZUR BİTECEK

İçiniz içinizi kemirecek. Hep “Acaba doğru mu yaptık?” diye soracaksınız. Kendinizi bile ikna etme konusunda sıkıntılar yaşayacaksınız. Doğal olarak üzerinize huzursuzluk çökecek. Buna bir de vicdan azabı eklenecek. Ve huzursuzluğunuz iki katına çıkacak. Sonuç olarak bu huzursuzluk ilişkinize yansıyacak ve aşkınızı sorgulamaya başlayacaksınız.

TEDİRGİN OLACAKSINIZ

Eski sevgilisine aşık olduğunuz o arkadaşınıza bir yerlerde rastlama olasılığı sizi sürekli tedirgin edecek. Sevgilinizle gideceğiniz yerleri iyi seçmek durumunda kalacaksınız. Olur da rastlarsanız, o an neler olacağını kestiremeyeceksiniz. Hadi siz mekanı terk ettiniz ama ya o size bir iki laf çakarsa? Altta da kalamayacaksınız, sonra olaylar, olaylar...

SORULAR SORACAKSINIZ

Öyle ya da böyle, yeni sevgilinizin -ki kendisi bir zamanlar arkadaşınız olan o insanın eski sevgilisi- eski ilişkisini kafaya takacaksınız. Acaba onu mu çok sevdi, yoksa sizi mi çok seviyor? Onunla mı çok mutluydu, yoksa sizinle mi? Peki ona yaptığı gibi bir gün sizi de terk edip yakın arkadaşınızla aşk yaşar mı? Bu sorular kafanızı kurcalayacak.

YORULACAKSINIZ

Yaşadığınız ilişkiyi canlı tutabilmek için iki katı efor harcayacaksınız. Çünkü ikiniz de yaptığınızın başkaları tarafından hoş karşılanmadığını biliyorsunuz. Başka bir çift için küçük bir tartışma, sizin için büyük bir kavgaya dönüşebilecek. Tekrar barışma süreci de daha uzun olacak. Yani bu ilişkiyi yürütmek sizi tahmin ettiğinizden daha fazla yoracak.

İŞİNİZ AKSAYACAK

Özel hayatınızdaki bu huzursuzluk, işinize, okulunuza yansıyacak. Eski performansınızı gösteremeyeceksiniz. Çünkü aklınız aynı noktada takılı kalacak. Bir yandan vicdan azabınız, bir yandan ilişkinizdeki sorunlar sizi iyice dibe çekecek. Patronunuzdan, öğretmeninizden fırça üzerine fırça yiyeceksiniz. İşin kötüsü, düzeltmek için de bir şey yapamayacaksınız.

BİTİREMEYECEKSİNİZ

Bir süre sonra bu ilişkinin bitmesi gerektiğine karar vereceksiniz. Bu kez de sevgiliniz tarafından korkaklıkla suçlanma ihtimaliniz nedeniyle bitiremeyeceksiniz. Ayrıca bitirirseniz o eski arkadaşlarınızın size “Değer miydi?” demesinden çekineceksiniz. “Ne olursa olsun sürmeli” hırsına kapılacaksınız ama bu da sizi çok mutsuz edecek.

SÜRDÜREMEYECEKSİNİZ

Evet, bitirmemek için çok uğraşsanız da sonunda bu işin yürümediği gerçeğiyle yüzleşeceksiniz. Öyle ya da böyle bitecek (istisnalar kaideyi bozmaz). Bittiğinde kendinizle yüzleşeceksiniz ve kendinizden daha da nefret edeceksiniz. Eskiye dönmeniz de mümkün olmayacak. Bu ilişkinin sizde bıraktığı arazları atlatmanız pek kolay olmayacak.

KINAMAYACAKSINIZ

Bu madde, ilişkiyi yaşayanlar değil, üçüncü kişiler için. Sakın ama sakın kınamayın. Sizin de başınıza gelir. Çünkü aşk kontrol edilebilen bir şey değildir. Ama tabii ki aşksa... Yoksa üç günlük eğlence için yakın arkadaşın eski sevgilisiyle takılmak savunulacak bir şey değil. Sorunsuz, mutlu, huzurlu aşklar dileğiyle...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder