Gündem Arıtma tesisinde facia:3 ölü

Arıtma tesisinde facia:3 ölü

Paylaş
Arıtma tesisinde facia:3 ölü

Manisa Dericiler Sitesi'nin, pis su arıtma deposu tahliye motorunun bakımı faicayla sonuçlandı. Depoya motorun bakımı için inen ve maskesi takılı olmasına rağmen metan gazından etkilenip, suya düşen işçi ile onu kurtarmak için peşiden giden biri mühendis iki kişi yaşamını yitirdi

Horozköy Mahallesi’nde bulunan Manisa Dericiler Sitesi’ne ait arıtma tesisinde motor ustası olarak çalışan İbrahim Dursun, bugün saat 12.00’de tahliye pompasının bakımı için, içinde 6 metre derinliğinde evsel ve sanayi atıksuyu bulunan depoya indi. Pompada çalışırken iddiaya göre, maskesi takılı olmasına rağmen yoğun metan gazından etkilenen Dursun, dengesini kaybedi, suya düşerek çırpınmaya başladı. Bu sırada peşinden depoya inmeye çalışan ve iyi derecede yüzme bilen çevre mühendisi Muhammet Nurbelen ve diğer işçi Satılmış Mercan, İbrahim Dursun’u görüp yardım için suya atladı.

Haberin Devamı

BALÇIĞA SAPLANDILAR

Ancak, suyun dibindeki balçığa saplandıkları sanılan 3 kişiden Satılmış Mercan, ’İmdat’ diye bağırarak, yardım istedi. İşçilerin yardım çığlıklarını farkeden diğer işçilerden ikisi hemen kuyuya inip Mercan’ı sudan çıkardı. Ancak, baygın halde sudan çıkartılan Mercan, orada yaşamını yitirdi.

Bu arada tesis yetkililerinin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, mühendis Muhammet Nurbelen ile İbrahim Dursun’un cesetlerini sudan çıkarttı. Kurtarma çalışmaları sırasında metan gazından etkilenen itfaiye eri Tayfun Kasırga, Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Ölen mühendis Nurbelen ile işçilerden Mercan’ın maskelerinin takılı olmadığı ileri sürüldü. Ölen 3 işçinin cenazeleri Manisa Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılırken, soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

18 bin 750 metrekare yüzölçümlü, 6 bin metreküp/gün kapasiteli Manisa Dericiler Sitesi Arıtma Tesisi, 5.5 milyon liraya yaptırılarak 5 haziran 2006 tarihinde hizmete açılmıştı.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN/DHA