Siyaset Arınç'tan suikast değerlendirmesi
Paylaş
Arınç'tan suikast değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, suikast iddialarıyla ilgili TSK'nın kendisine bilgi vermediğini söyledi

Başbakan yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Televizyon Yayıncıları Derneği'nin Fulya'daki Ihlamur Kasrı'nda verdiği kahvaltılı toplantının ardından basın mensuplarına suikast iddialarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Arınç iddialarla ilgili bildiklerini şu şekilde anlattı: "Basın önünde bu konuyu konuşmadım. Benimle ilgili bir konu. Olayın bir mağduru varsa o ben görünüyorum. Ancak emniyetin operasyonuyla elde edilen bilgi ve belgelere savcılık tarafından el konuldu. O yüzden bu konuda konuşmak istemedim.

Çünkü adli tahkikat başladıktan sonra müdahale etmemek lazım. Hafta sonu konutumda görevli polislerden birinin aramasıyla olayı öğrendim. Ankara Emniyet Müdürü bilgi vermek istedi. Pazartesi bilgi verirsiniz dedim.

Dönünce sabah görüştük. Aldığım bilgileri Bakanlar Kurulu'ndaki birkaç arkadaşım ile paylaştım. Başka kimse ile konuşmadım. Emniyet müdürünün verdiği bilgiden başka ne belge ne de video kaydı görmüşlüğüm vardır"

"KAĞIDI YEMEK İSTEMİŞ"

"Emniyet Müdürü'nün bana verdiği bilgiler şöyle: Cumartesi saat 14.30 sularında bir ihbar gelmiş. İki sivil aracın benim konutum etrafında dolaştığı ve eylem yapılabileceği bilgisi verilmiş. Emniyet önemli bulmuş. Ve binanın etrafında araçlardan birini etrafta park edilmiş halde bulmuşlar.

Yakalanan subay olduğunu birinin albay, birinin binbaşı olduğunu, araçlardan birisinin Genelkurmay Başkanlığı ya da Karakuvvetleri Komutanlığı diğerinin de kiralık olduğu saptanmış. En çok tartışılan şey bizim evimizin adresinin kağıdının olması...

Bana gelen bilgiye göre, gözaltına alınan askeri personel, kağıdı yemek istemiş, bir hareketlilik saptanınca elindeki alınmak istenmiş. Ve bu benim adresimin olduğu kağıt çıkıyor. Yakalananlar seferberlik bilmem ne başkanlığında çalışıyorlar. Ama Özel Kuvvetler Komutanlığı’na giriş kartı varmış. Birinde bir derginin kimlik kartı çıkmış"

"O GÜNÜ HASRETLE BEKLİYORUM"

"Herkesin merak ettiği "Neden burada ve neden bizim evimizin etrafında" sorusuna Genelkurmay açıklamasıyla bir cevap verildi. Ben bu konuya girmek istemiyorum. Ama Başbakan Yardımcısı olarak bu tahkikat en iyi şekilde sonuçlansın. Ve huzur içinde yaşayabileceğimize inanalım.

Haberler ilk günden itibaren suikast hazırlığı şeklinde verildi. Bu insanları tedirgin etti. Bu çok ileri bir iddia. Ama sonuçta bu olay nedir, suikast mı, istihbarat çalışması mı? Adli tahkikat bunu açığa çıkaracak. O günü hasretle bekliyorum.

Ben yorum yapmayacağım. Aldığım bilgileri aktarıyorum. Genelkurmay neden 4 gün sonra açıklama yapmıştır gibi soruya yorum yapmak istemiyorum"

"OLAYI MGK'YA GÖTÜRECEĞİMİ SÖYLEMEDİM"

Arınç, Genelkurmay açıklamasını nasıl okudunuz sorusuna ise “Yakın gözlüğümle okudum" cevabını verdi. Tevil yoluyla ikrar açıklamanızla ne kastettiniz? Sorusuna ise Arınç, “Bir kişiye suç isnat edildiğinde yapmadım derse ret etmektir. Yaptım derse ikrardır yani itiraf.

Eğer, bu suçu işledim ama başka amaçla yaptım derse tevil yoluyla ikrardır."yanıtını verdi. Olayla ilgili bir suç duyurusu yapılması safhasında değil" diyen Arınç "Olayı MGK'ya götüreceğimi söylemedim..." ifaresini de kullandı.

"AİLEMDE TEDİRGİNLİK OLDU"

Muhalefeti de eleştiren Arınç, “Dilin kemiği yok, Bir defa geçmiş olsun bile demeden böyle yorumlar yapmalarından utandım. Omurgasız olmayı prensip haline Bir milletvekili var. Buna safsatadır diyor. Onun tek görevi genel başkanının emriyle Silivri’deki Ergenekon duruşmalarını takip etmek. Bundan zaman bulduğunda böyle açıklamalar yapıyor.

Bir diğeri son zamanlarda dürüstlüğün timsali olarak sunulmak istendi ama son olaylarla makyajının ardındaki yüzü ortaya çıktı." Tedirgin misiniz sorusuna “Ailem de tedirginlik oldu. Zaten bu tür olayların amacı aileyi hedef almaktır" cevabını veren Arınç “Güvenliğimde artış oldu. Üç polis vardı dört oldu" diye konuştu."

Pınar ÇITAK KOYGUN/İSTANBUL (DHA)

4

Haberin Devamı