Siyaset Arınç: Vardar Ovası yüzde yüz espriydi
Paylaş
Arınç: Vardar Ovası yüzde yüz espriydi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Öyle türküler, şarkılar var ki içinde ringo ringo şişelerden, tombul tombul bilmem nereye kadar, sana tapıyorumdan bilmem neye kadar. Vardar Ovası yüzde 100 espriydi" dedi

Ramazan Bayramı’nda Bursa’da katıldığı bir programda Vardar Ovası adlı türküye içinde rakı kelimesi geçiyor diye itiraz edildiğine yönelik yorumlar yapıldığının anımsatılması üzerine Arınç, söz konusu olayın Bursa’da Balkan göçmenleriyle bayramlaşma sırasında yaşandığını ve gündem maddesi haline gelmesine anlam veremediğini söyledi.

Haberin Devamı

"Neşeli ortamda geçen olayı malesef her zaman olduğu gibi mecrasından saptırdılar. İyi de oldu, bu vesileyle kimin ne kadar, kaç gram, kilo olduğu, ne yapmak istediği ortaya çıkıyor" diyen Arınç, Bursa’daki olayda Kültür ve Turizm Bakanlığı kadrosunda bulunduğunu ifade eden kadın sanatçının yurt dışı turnelere gönderilmediğinden şikayet ettiğini, kendisinin de "Birkaç şarkı dinleyip, not vereceğim, 8’i aşarsan Kültür Bakanımızdan seni yurt dışına göndermesini söyleyeceğim" diye espri yaptığını anlattı.

Arınç, çok neşeli, espiritüel bir ortamda türkülerin söylendiğini, Vardar Ovası türküsüne sıra gelince "Onun içinde rakı falan geçiyor" dediğini ve herkesin güldüğünü, kimsede olağanüstülük olmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Niye Vardar Ovası olmadı diye o akşam bütün televizyon kanalları olayı verdi. Bereket ki herşeyi verdiler, yoksa kesip biçip verselerdi, ’Adam rakıya çok fena taktı’ derlerdi. Yüzde 100 espriydi. Espriyi bu kadarla anlayan, bu kadarını bile hoş görmeyen bir zihniyet var karşımızda, bu onların seviyesini gösterir. Orada rakı parası geçiyor, aynı zamanda sıla parası da başlık parası da geçiyor. İki sene öncesini bulmuşlar Atatürk Araştırma Merkezi’nin Atatürk ile bir toplantısına başkanlık etmiştim Üsküp’te. Orada da sanatçılar pek çok türküler söylediler.

Ben de tweetimde bunlardan ne kadar çok hoşlandığımı yazmışım ama orada hoşlandığım şarkıyı, türküyü yazmamışlar. Belki orada sıla parası vardı, belki başlık parası, belki de rakı parası vardı. Öyle bir tweet atmanın 2 sene sonra böyle karşılanacağını hiç tahmin etmemiştim. Diyelim ki bu bir espri değildi, ciddi olarak söyledim, buna da kimsenin gücenmemesi lazım, kızmaması lazım. Her şarkıyı, türküyü beğenecek halimiz yok."

'ÖYLE TÜRKÜLER VAR Kİ...'

Arınç, MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu’nun ülkücüleri ziyaretinde açılan "Türküyü sevmeyen, Türk’ü de sevmez" pankartıyla kendisine gönderme yapıldığını ve buna üzüldüğünü belirterek "Öyle türküler, şarkılar var ki içinde ringo ringo şişelerden, tombul tombul bilmem nereye kadar, sana tapıyorumdan bilmem neye kadar. Ankaralı Namık’tan veya Turgut’tan bi rşey dinleyen insan coşup bunları tekrarlayabilir, bazılarından kadınlar, bazılarından erkekler çok hoşlanabilir ama bırakın ben de bazılarından hoşlanmayayım, dinlemek istemeyeyim. Bazılarını beğenmemek benim için de hak olmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı

AHMET ÜMİT TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın içinde rakıyla ilgili sözler geçtiği gerekçesiyle ‘Vardar Ovası’ şarkısını söyletmemesinin ardından yazar Ahmet Ümit’in twitter’da yazdığı mesaj olay olmuştu.

Twitter’daki hesabında #direnrakı hashtag’iyle “Rakıyı çıkarsan şu hayattan, ne sohbetin tadı kalır, ne dostluğun, ne akşamın, ne dolunayın, ne şarkının, ne aşkın…” yorumunu yapan Ümit sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasına girmişti.

Ahmet Ümit’in kitaplarını almama kampanyası başlatan bazı twittercılara karşı ünlü yazarı destekleyenler de tepki gösterdi

AA-posta.com.tr