Siyaset Arınç da artık 'twitter'da
Paylaş
Arınç da artık 'twitter'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, twitter kullanmaya başladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilk kez kullandığı sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un, Türk Silahlı Kuvvetlerine ilişkin sözlerini, "(Kağıttan kaplanmış, içini oymuşlar) demek Türk Silahlı Kuvvetlerine doğrudan hakarettir" şeklinde değerlendirdi.

Arınç, Twitter’daki mesajında, şöyle dedi: "Süheyl Batum, asker, sivil hayata ve sivil iktidara müdahale etmediği için askere ’Kağıt Kaplan’ diyor. Batum’un aklından geçen şudur:

’Ne güne duruyorsunuz? Bu AK Parti iktidarını niçin bugüne kadar indirmediniz? (Balyozlar), (Kafesler) hep boş şeylerle uğraşmışsınız diyor. Batum’un bu tarz konuşmalarını, geçmişten bu yana çirkin bulduğumu ifade etmek isterim.

Hiçbir zaman hakaret etmeyeceğiz. Eleştiriyi sonuna kadar yapacağız. Ama ikisinin arsındaki farkı da her zaman ortaya koyacağız. Türk Silahlı Kuvvetlerini veya orduyu eleştirmek mümkündür. Her kurum eleştirilebildiği gibi...

Ben de şahsen siyasi hayatımda Silahlı Kuvvetleri kurum olarak değil, içinde yanlış yapanlarla birlikte eleştiriyorum. Çünkü her kurum içinde yanlış yapanlar, suç işleyenler olabilir.

Onları eleştirmek başka şeydir, kurumu eleştirmek başka şeydir. Gerekirse kurumu da eleştirebilirsiniz. ’Kağıttan kaplanmış, içini oymuşlar’ demek Türk Silahlı Kuvvetlerine doğrudan hakarettir."

Haberin Devamı