Siyaset Ardından neler dediler?
Paylaş
Ardından neler dediler?

Saat 11.40'ta hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ardından siyasiler ve gazeteciler Erbakan'la ilgili ilk yorumlarını paylaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Aziz milletimizin başı sağolsun. Siyasette bulunduğum dönemde yakın tanıma ve uzun süre birlikte çalışma mutluluğuna eriştiğim Necmettin Erbakan, hiç şüphe yoktur ki yakın tarihimize damgasını vurmuştur. Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye’nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı daima sevgi, saygı ve şükranla yad edeceğiz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize, Saadet Partisi camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Bugün sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Başbakanı Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hakkın rahmetine yürüdü. Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandırmış, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş ayrıca ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla mücadelesiyle davasıyla ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak bir hoca olarak bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah rahmeti üstüne olsun diliyorum. Allah ondan razı olsun diyorum. öğrettikleriyle aktardıklarıyla mücadeleci kişiliğiyle har kendisini şükranla minnetle yad edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Saadet Partisi camiası, Türkiye'nin, aziz milletimizin başı sağolsun diyor bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner: Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlarımızdan Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Değerli bilim ve siyaset adamı olarak ülkemize yaptığı büyük hizmetleri daima hatırlanacaktır. Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve ulusumuza başsağlığı dilerim.

9. Cumhurbaşkanı Demirel: "Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ebediyete intikali dolayısıyla üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Evvela merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Geçen 60 yıl içinde pek çok yakınlığımız olmuştur. Çeşitli siyasi hadiseler içinde beraber göründük. Son defa hastayken 7 Şubat günü Güven Hastanesinde kendisini ziyaret edip helalleşmiştim. Allah Rahmet eylesin, üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Siyaset dünyamızın çınarlarından biriydi. Ölümünden büyük üzüntü duydum. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a rahmet, Erbakan ailesine, Saadet Partisi yöneticileriyle, üyelerine, siyaset dünyasına ve Türkiye’ye başsağlığı diliyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Türk milletinin yetiştirdiği değerli evladı, Türk siyasi hayatında mümtaz yeri bulunan Milli Görüş hareketinin kurucusu ve onun şekillendirdiği siyasi partilerin genel başkanı, lideri sayın Erbakan Hakkın rahmetine kavuşmuş. Sayın Hocamıza Cenab’ı Allah’tan rahmet, büyük Türk milleti ve Milli Görüş mensuplarına baş sağlığı diliyorum. "

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin:"Parlamentomuzda uzun yıllar milletvekili olarak görev yapan Sayın Erbakan milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. İnanıyorum ki ülkemizin siyasi yaşamında saygın bir yeri olan Necmettin Erbakan’ın adı, aziz milletimizin hafızasından asla silinmeyecektir. Merhum Erbakan, kişiliği, mücadelesi ve geride bıraktığı eserleriyle gençlerimize örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, uzun yıllar beraber çalıştığı partili dostlarına, sevenlerine ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum."

Numan Kurtulmuş – HAS Parti Genel Başkanı: "Bütün dünyanın İslam Alemi’nin başı sağ olsun. Kendisinden çok şey öğrendik. Bütün dünyanın mazlumları için mücadele etmiş bir şahsiyettir. Türkiye siyaset tarihinde unutulmaz bir yeri vardır. Kendisini yakında tanımaktan ve yakın çalışmaktan büyük bir mutluluk duydum. Bütün hayatı boyunca haksızlıklarla mücadele etti. Milletin oylarıyla göreve gelen bir başbakan farklı yöntemlerle görevden uzaklaştırılmıştır. Ciddi şekilde haksızlığa uğramış bir hareketin lideridir. Kendisiyle hiçbir zaman aramızda kırgınlık olmadı. Ortada Türkiye’nin derin bir üzüntüsü var. Kendisini saygıyla anıyoruz."

>> KURTULMUŞ: TÜRK SİYASETİNE ÖRNEK OLMUŞ BİR ŞAHSİYETTİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak: "Necmettin Erbakan’ın ölümü üzerine, “Allah Rahmet eylesin, her nefes ölümü tadacaktır. Mekanı cennet olsun. Ancak teşkilatımız dimdik ayaktadır. Onun göstermiş olduğu yoldan inşallah sapmaksızın hem Türkiye’mizin geleceği, hem de tüm insanlığın selameti için. Tüm milletimizin başı sağolsun."Kamalak, Siyasi Partiler Kanunu’na göre, 45 gün içinde Genel Başkanlık seçimi için bir kongrenin yapılması gerektiğini de hatırlatarak, Saadet Partisi’nin şüphesiz genel seçimlere de gireceğini belirtti.


Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak: "Çok değerli bir insandı, çok centilmen bir insandı. Türk siyasi hayatına çok önemli hizmetleri oldu. Kaybımız ve acımız büyük. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasin Hatipoğlu: "Keşke böyle bir lider yine çıksa, olsa biz de ona hizmet etsek. Son dönemde yaşananlar onu üzdü. Düşünün bir ev inşa ediyorsunuz emek veriyorsunuz. Sonra birileri bu evi bölüyor. Çok üzmüştür bu onu. Ama bu olay onunu manevi değerini daha da yükseltmiştir."

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç: "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Türk siyasetinde derin izler bırakan çok önemli bir şahsiyet birisi. Anadolu insanı, bu hissiyat içinde bir fatihayı kendisinden hiçbir dönem esirgemeyecektir. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Ailesinin, yakınlarının ve milli görüş camiasının başısağolsun"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay: "Allah’tan rahmet diliyorum. Erbakan Hoca, Türkiye’de uzun dönem siyaset yapmış, başbakanlık yapmış kişidir. Ailesine, çocuklarına, parti camiasına başsağlığı diliyoruz"

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan: "Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamız bugün maalesef vefat etti. Ailesiyle yapılan görüşmeler neticesinde cenazesinin İstanbul Fatih’ten kaldırılacağı ve Merkez Efendi’de toprağa verileceği öğrenilmiştir. Erbakan Hocamızın bir özelliği, hayatının her döneminde ülkeye ve İslam Alemine hizmet düşüncesindeydi. Bu seçim döneminde de “ülkeye ve İslam Alemine nasıl hizmet edebilirim” düşüncesindeydi. Herhangi bir devlet töreni yapılmayacak."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "Türk siyaset tarihinin önemli simalarından birisiydi. Bu ülkenin başbakanlığını yaptı, dürüst bir siyasetçi kimliği ortaya koydu. Tabi ki siyaset tarihine koyduğu bir kısım mihenk noktaları, Türk siyasi tarihinde önemli noktalar olarak anılacaktır. Yetiştirdiği insanlar var. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun"

Yalım Erez: "Allah'tan rahmet diliyorum kendisine. Türkiye için idealleri olan ve bunlardan taviz vermeyen bir insandı. Bir dönem aynı hükümette görev yaptık, iki ay önce de konuştuk. Gayet iyiydi ruh hali ama sağlığından epey kaybetmişti son zamanlarda. Parti içindeki huızursuzluk da kendisini yıpratmış olabilir. Bundan sonra partide ne olacağını söylemek zor."

Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner: "Onun dediği yolda, onun gösterdiği ilkeler doğrultusunda biz bu davayı iktidar edeceğiz inşallah. Hepimizin başı sağ olsun. Sivas’ın, Türkiye’nin ve 1,5 milyar İslam aleminin başı sağ olsun."

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç: "Milletimizin başı sağolsun. Erbakan Hocamız, Türkiye ve İslam dünyasının yönünü rengini değiştiren bir insandır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz: "Bıraktığı fikriyat, herkes tarafından takdir edildi. Kendisine yakıştırılan isim ’mücahit başbakan, mücahit Erbakan’dır. Biz kendisini hayırla yad edeceğiz"

DSP Genel Başkanı Masum Türker: "Yaşamını siyasete adamış olan Necmettin Erbakan’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz."

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu: "İslam dünyasının büyük acısı nedeniyle programımızı bitirmek istiyorum. Siyasetimizin duayeni, İslam dünyasının önemli liderlerinden Necmettin Erbakan’ı rahmetle anıyor, sevenlerine ve İslam dünyasına başsağlığı diliyorum. Her ne kadar başka çatılar altında siyaset yapsak da usulümüz farklı olsa da açık ve net söylüyorum; o bizim kalbi akrabamızdı. Kendisiyle bir iki defa özel görüşmelerim oldu. Allah ömür verseydi, önümüzdeki günlerde yine görüşecektik. Şubat ayı, büyük bir kaybın ayı olarak hatırlanacaktır. Bu ay, Türk İslam dünyasında ciddi kayıplar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Hocali katliamının yıl dönümüydü. Doğu Türkistan’da, Kuzey Irak’ta Türkmen bölgesinde, Çeçenistan’da katliamlar devam ediyor. Türk İslam dünyasında emperyalizmin zulmü kol kanat geziyor. 28 Şubat da inanlar için bir zulümdü. Erbakan Hocamız, bu zulüm gününe 1 gün kala Hakk’ın rahmetine kavuştu. Haklarımız kendisine helal olsun, İnşallah o da haklarını bize helal etmiştir."

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Saadet Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Türk siyasi tarihinin önemli liderlerinden bir döneme imza atan, siyasete kazandırdığı kadrolar her zaman hatırlanacak olan merhum Erbakan’a Yüce Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: "Böylesine bir mirası bırakmış olması onun ne derece büyük katkılar yaptığının bir işareti. Hem ülkemizde hem İslam dünyasında hem uluslararası alanda yaptığı hizmetlerle, getirdiği yaklaşımlarla önemli etkilerde bulunmuş, büyük bir miras bırakmış liderdi... Allah rahmet eylesin. Ben ülkemize, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin." Davutoğlu, bir gazetecinin, ailesinin devlet töreni istemediği yönündeki haberleri sorması üzerine, "kendisi nasıl uygun görmüşse sağlığında, onu herhalde en iyi ailesi bilir. Önemli olan onun mirasının, vasiyetinin yerine getirilmesi.."

6

Haberin Devamı