Bilim - Teknoloji Apple'ın "eWorld" hüsranı!
Paylaş
Apple'ın "eWorld" hüsranı!

Apple'ın seneler önce ortaya çıkardığı interneti ele geçirme projesi eWorld ve "çakılma" hikayesi...

Apple'ın 20 Haziran 1994'te kapılarını dünyaya açtığı eWorld, Mac sahiplerini birine bağlamayı ve çevrimiçi bir topluluk oluşturmayı amaçlıyordu. Böylece Apple, zamanın CompuServe ve AOL gibi devlerine rakip olabilecekti.

Ancak proje, iki seneyi geçmeden son nefesini verdi. Müşterilerin America Online'a aktarılmasının ardından eWorld'ün fişi, 31 Mart 1996'da çekildi.

eWorld, haber ve eğlence içeriği için haber hizmetlerinin ve yayınlarının beslemeleriyle bağlantı kuruyordu. Böylece eWorld, zamanının ilk haber toplayıcılarından bir tanesi halini almıştı. Bununla birlikte hizmetten faydalanmak için adeta zengin olmanız gerekiyordu; yoğun olmayan vakitlerde 2 saatlik erişim için 8.95 doları gözden çıkarmak zorundaydınız. Web'de gezinti desteği ise 1995'e kadar eklenmedi.

Apple'ın planı, hizmeti zaman içinde Mac'ten Windows'a genişletmek ve servis sağlayıcı piyasasında daha iddialı bir hale gelmekti. Ancak bu planlar, hiçbir zaman gerçekleşmedi ve eWorld, ikinci doğum gününden önce öldürüldü.

eWorld'ün başarısızlığının nedenlerinin arasında Mac ile çok iyi entegre edilmemiş olması, yeteri reklam desteği alamaması,tonmail hizmetinin iyi yönetilememesi sayılıyor. York Times'a göre hizmet 1996'da kapatıldığında, AOL'nin aylık yeni üyelikleri, eWorld'ün tüm üye sayısını geçiyordu.

Hizmetin sona ermesiyle birlikte Apple, diğer projelerine odaklanmaya başladı. eWorld, Apple'ın tarihinde önemli bir sayfa olmasının yanında, bugün onu kullanmış olanlar tarafından sevgiyle anılıyor...

İşte teknoloji devi Apple'ın tarihindeki en büyük 10 başarısızlık!

Resimlerle: İnternetin yok ettiği 15 şey!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı