Bilim - Teknoloji Apple, rekorunu egale etti
Paylaş
Apple, rekorunu egale etti

Apple'ın 12 Nisan'da açıkladığı satış rakamlarına göre, dünya genelinde 2011 yılının ilk üç ayında 400 milyon Mac bilgisayar satıldı

2011 yılının ilk üç ayında PC endüstrisi Intel'in sorunlarıyla boğuştu. Satılan PC'lerin birçoğu geri toplanarak anakartları değiştirildi. Bu dönemde bilgisayar almak isteyenler piyasa durulana kadar taleplerini erteledi. İşte bu zor zamanlar içerisinde Apple'ın böyle bir rekora imza atması oldukça ilginç bir durum.

Haberin Devamı

Intel'in yarattığı boşluktan faydalanan Apple 2011 yılının ilk üç ayında 400 milyon adet Mac PC satmış durumda. Analistlerin yorumlarına bakılırsa önümüzdeki üç ayda bu rakama yüzde 25 düşüş gösterecek yani Apple'ın ilk çeyrekte yakaladığı 400 milyon adet rakamı ikinci çeyrekte 300 milyon civarında kalacak.

Apple bu satış rakamını yakalamasıyla birlikte Pazar payını da arttırmış durumda. Apple kendi pazar payını yüzde 31 arttırmış durumda. Hem mobil hem de PC pazarında yeni satış rekorları kırarak ilerleyen firmanın ne zaman durulacağı ise merak konusu?

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.