Spor Anthony Joshua camı bir yumrukla tuzla buz etti!

Anthony Joshua camı bir yumrukla tuzla buz etti!

Paylaş
Anthony Joshua camı bir yumrukla tuzla buz etti!

Dünyaca ünlü boksör Anthony Joshua, son derece ilginç bir açılışa katıldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir spor giyim mağazasının açılışına katılan Anthony Joshua, açılışı kendine has tarzda yaptı. Dünya şampiyonu boksör açılışı, mağazanın girişine kurulan cam paneli yumruğuyla kırarak yaptı.

Kendi instagram hesabından da 'Bazen her şey bir yumruk kadardır' yazdı.

İşte o görüntüler:

Anthony Joshua kimdir?

Anthony Joshua, 15 Ekim 1989'da İngiltere'nin Watford şehrinde dünyaya geldi. Annesi Nijeryalı, babası İrlanda asıllı bir İngiliz'dir. Çocukluğunun bir kısmı Nijerya'da geçen Joshua Kings Langley Ortaokulu'ndan öğrenim gördü. Öğrencilik yıllarında futbol ve atletizmle ilgilendi.

2007 senesinde 18 yaşındayken kuzeni olan ünlü boksör Ben Lleyemi'nin önerisiyle boksa başladı. 2009 ve 2010 senelerinde Haringey Box Cup'ı kazandı.

Joshua, 2010 yılında ABA Şampiyonasını kazandıktan sonra profesyonelliğe geçmesi için gelen 50.000 Pound'u reddederek ''50.000 Pound'u reddetmek kolaydı, sporu para karşılığında yapmıyorum, madalya kazanmak istiyorum.'' dedi. Aynı turnuvayı ertesi sene de kazandı. Bu başarısıyla Büyük Britanya (GB) Boks ekibinde yer aldı. Daha sonra aynı sene GB Amatör Boks Şampiyonasında şampiyon oldu. 2011 senesinde Dünya Amatör Boks Şampiyonasında finalde kaybetse de olimpiyat oyunlarına girmeyi garantiledi. Ekim 2011'de Büyük Britanya Boxing Writers Kulübü tarafından ''Yılın Amatör Boksörü'' seçildi. Joshua'nın amatörlük istatiği 40-3'tür.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olan Joshua, 2013 senesinde profesyonel boksa geçti. 2016 yılında Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu oldu. Profesyonel kariyerinde çıktığı 19 maçın tamamını kazanan Joshua, rakiplerinin hepsini nakavtla yendi.

Anthony Joshua, 30 Nisan 2017'de Vladimir Klitschko ile karşılaştı. Büyük merakla beklenen boks maçını Joshua kazandı. Wembley'de 90 bin kişi önünde yapılan maçta Wladimir Klitschko'yu 11. rauntta nakavtla yenen Joshua, IBF ve WBA kemerlerinin sahibi oldu.

Bugüne dek oynadığı 18 maçın tamamını nakavt ile kazanan Joshua ile 11 sene yenilmezlik ünvanını Tyson Fury karşısında kaybeden Klitschko arasındaki zorlu karşılaşma Londra'daki Wembley Stadı'nda 90 bin kişi önünde yapıldı.

İlk 2 rauntta 41 yaşındaki Klitschko daha etkili olurken, Joshua, 3. raunttan itibaren oyuna ortak olmaya başladı. 4. raunda hızlı başlayan Klitschko, bu ana kadar en net vuruşunu gerçekleştirdi ve sağ direkle rakibine zor anlar yaşattı.

Sonrasında toparlanan Joshua, 5. raunda hızlı başladı. Sağlı sollu yumruklar çıkaran İngiliz boksör, Klitschko'yu düşürdü ve rakibine saydırdı. Klitschko'nun sol kaşı da açılmasına karşın Ukraynalı boksör, kısa sürede toparlandı ve üst üste vuruşlarla rakibini neredeyle nakavt edecek hale getirdi.

6. rauntta Klitschko'nun sağ direk vuruşuyla Joshua kendini bir anda yerde buldu. Hakem bu kez Joshua'ya saydı. Bir süre sendeleyen Joshua, buna karşın molaya kadar ayakta kaldı.

7. rauntta iki rakip de birbirini tartarken, daha önceki maçlarını nakavtla kazanan Joshua profesyonel kariyerinde ilk kez 8. raunda çıktı. 11. raunt üst üste iki kez rakibini yere deviren Joshua, Klitschko'nun üstüne gitmeye devam etti. Raundun bitimine az kala kombine yumruklar çıkaran Joshua, rakibini bir kez daha çaresiz bıraktı. Hakem, bu yumrukların ardından maçı bitirdi ve Joshua'nın nakavtla kazandığını ilan etti.

27 yaşındaki Anthony Joshua, 19. maçını da nakavtla kazanırken, Klitschko üst üste 2. kez yenildi. İki sporcu da maçın sonunda 15'er milyon dolar kazandı.

Anthony Joshua, boksa başlamadan önce duvarcılık işinde çalışmıştı. Spor dalları ile arası oldukça iyi olan Joshua 100 metreyi 11 saniyede koşarak tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmişti. Futbol yeteneği de olan Joshua aynı zamanda motokros sporcusudur. Satranç oynamayı da oldukça sevmektedir.

Haberin Devamı