Gündem Antalya'da kaderin cilvesi

Antalya'da kaderin cilvesi

Paylaş
Antalya'da kaderin cilvesi

Antalya'daki dev telekulak operasyonunda birçok casusluk cihazı ele geçirilirken, kentteki bir fuarda da James Bond'unkilere benzer casusluk cihazlarının sergileniyor olması dikkat çekti

POSTA İNTERNET
Antalya Emniyet Müdürlüğü, yasadışı yollarla telefon ve ortam dinlemeleri yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon düzenledi ve toplam 62 kişi gözaltına alındı.

1500 lira veren herkes için yasadışı dinleme yapan telekulak çetesi üyelerinin elinde, casusluk için kullanılan, içine gizli kamera ve dinleme cihazı yerleştirilmiş oda parfümleri, kalemler, gözlükler ve kol saatleri yakalandı.

>> İŞTE 3'ÜNCÜ KULAKTAN ÇIKAN CİHAZLAR

Antalya polisinin '3'üncü Kulak' adını verdiği operasyon sürerken, kaderin cilvesi gibi, aynı kentteki bir fuarda da casusluk cihazlarının sergilenmesi dikkat çekti.

KİMSE FARK ETMEDEN...

Fuarın fotoğraflarını geçen Anadolu Ajansı, "Artık her yerde kimseye fark ettirmeden görüntü ve fotoğraf çekilebiliyor. Kamera gözlükler, anahtarlıklar, kol ve masa saatleri ile her an her yerde fark edemeden görüntülenebiliriz" diyor.

Fuarda sergilenen güneş gözlüğüne monte edilmiş mini kamera ile gözlüğü takan kişi istediği görüntüyü 10 megapiksel çözünürlükte çekebiliyor. Meraklılarıyla buluşan kamera gözlükler, anahtarlıklar, kol ve masa saatleri ile kalemler gece görüş sistemine de sahipler.

POSTA İNTERNET