Gündem Antalya'da inanılmaz olay

Antalya'da inanılmaz olay

Paylaş
Antalya'da inanılmaz olay

Akaryakıt deposunda 80 tonluk tankın üzerine çıkan 2 işçi, basınçla fırlayan tank kapağı ile birlikte havaya uçtu ve yere düşerek can verdi

Konyaaltı ilçesinde, özel bir şirkete ait akaryakıt depolama tesislerinde saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Kaza, 23 nolu boş bioethanol tankında gaz ölçümü sırasında meydana geldi.

Depolama tesisi çalışanı 45 yaşındaki Yılmaz Dal ile A... Müteahhitlik firması personeli 40 yaşındaki Hasan Yiğit, gaz ölçümü için 80 tonluk boş tankın üzerine çıktı.

Tankın kapağı açıldığı sırada basınçla meydana gelen patlamayla fırlayan kapak, 2 işçiyi havaya fırlattı. İşçilerden biri yere, diğeri de tankın üzerine düşerek, olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Haberin Devamı

Yangın ihtimaline karşı, itfaiye ekipleri kaza yerine ulaştı, her ihtimale karşı ambulans da çağrıldı. Patlamanın ardından yangın meydana gelmezken, acı haberi alıp patlama yerine gelen 2 işçinin yakınları sinir krizi geçirdi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4695","4695","201102","4695-3.jpg");

Vali Vekili Mehmet Seyman ve Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Vali Vekili Mehmet Seyman, 23 numaralı tankta ölçüm sırasında gaz sızılması sonucu patlama meydana geldiğini, 2 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İKİ YIL ÖNCEKİ PATLAMA

Antalya’da 17 Ekim 2009 tarihinde de aynı bölgede Karayolları’na ait 1000 tonluk asfalt tankı, izolasyon için elektrik kaynağı yapılırken büyük gürültüyle patlamış, 26 yaşındaki Murat Çeven, 18 yaşındaki Harun Çeven, 17 yaşındaki Ökkeş Tuncer ve 31 yaşındaki Hikmet Kasırga adlı işçilerin yaralandığı patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü.

Haberin Devamı

Ahmet İSTEK/ANTALYA, (DHA)