Ekonomi Antalya Defterdarlığı 88 daire satacak

Antalya Defterdarlığı 88 daire satacak

Paylaş
Antalya Defterdarlığı 88 daire satacak

Antalya Defterdarlığı, elindeki 88 daireyi satışa çıkardı. İhale 7-10 Mart 2011 tarihlerinde gerçekleşecek.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı yazılı açıklamada, Defterdarlık tarafından atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılması için, taşınmazların satışı, kiralanması, irtifak hakkı tesisi gibi yöntemlerin yanı sıra kat karşılığı inşaat gibi alternatif yöntemlerin de kullanıldığını belirtti. Kepez ilçesi Duraliler mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 10704 ada 9 parsel numaralı 16 bin 544 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satış yerine kat karşılığı inşaat ihalesi ile değerlendirildiğini bildiren Mat, Kom Yapı İnşaat AŞ tarafından inşa edilen Durukent Sitesindeki 8 yıldız blokta toplam 216 daireden 88 dairenin sözleşme gereği Hazineye intikal ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Mat, mülkiyeti hazineye ait 88 dairenin toplam 12 milyon 182 bin TL bedelden 7-10 Mart 2011 tarihleri arasında ihale kanuna göre açık teklif usulü ile Defterdarlığın ihale salonunda ihale ile satışa sunulacağını duyurdu.

Akdeniz Üniversitesinin kuzeyinde, Kampus alanı, Tıp Fakültesi ve otogar üçgeni içinde ve denize otomobil ile 5 dakikalık uzaklıkta yer alan ve güvenliği bulunan sitede tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, büyük ve çocuk yüzme havuzları, çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları, her bir sitenin önünde ahşap kamelya yer alıyor. Dairelerde görüntülü zil ve diafon, çelik kapı, ortak kullanım alanları için jeneratör sistemi, yangın merdiveni yer alırken, binaların dış cephesinde, ısı hesaplarına uygun mantolama üzeri hazır renkli sıva, doğramalarda ise pvc ve ısıcam kullanılmış.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:
"Sitede her blokta çift hızlı panoramik asansör mevcuttur. Dairelerin tamamında gün ısı, 2’şer adet klima mevcut olup, ıslak zeminlerde tavana kadar fayans kaplama yapılmıştır. Odalar saten alçı üzeri su bazlı boya ile boyanmıştır. Dairelerde zeminler laminat parke ile döşenmiştir. Her bir bölüm, vestiyeri, mutfak dolabı, duşakabini ile alındığı anda oturmaya müsaittir. Dairelerde kat kaloriferi döşenmiş olup, istendiği anda doğalgazlı sisteme geçmeye tesisat uygundur.

3 1 ve 153 metrekare alana sahip 59 daire 125 bin TL ile 180 bin TL arasında bedelle satışa sunulurken, 2 1 ve 105 metrekare büyüklüğündeki daireler de 95-130 bin TL arasında bedelle satışa sunulacak."

Alıcılar satış bedelinin en az dörtte birini peşin ödeyecek, kalan kısmı ise 24 ay içinde 8 eşit taksitte ödenecek. Taksitli ödemelerde yüzde 0,75 faiz uygulanacak. Satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler nedeniyle alıcı, herhangi bir vergi resim ve harç ödemeyecek ve satış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf tutulacak.

Mat, ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgilerin Antalya Defterdarlığı’nın resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlandığını belirtti.

Haberin Devamı