Gündem 'Anons dahi yapmadan bizi copladılar'

'Anons dahi yapmadan bizi copladılar'

Paylaş
'Anons dahi yapmadan bizi copladılar'

Rize'nin İkizdere ilçesi Şimşirli köyünde HES protestosu sırasında emniyet güçleri tarafından coplanan köylülerden Havva Bir ve eşi Bahri Bir 5N1K programına konuk oldu

Rize'nin İkizdere ilçesi Şimşirli köyünde yapılan HES inşaatında ağaç kesildiği için oturma eylemi yapan köylülere müdahale edilmişti. Müdahale esnasında yaralanan köylüler duruma tepki göstermişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partsinin grup toplantısında çıkan olaylarda yaralanan Havva Bir'in bacağının fotoğrafını göstermişti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18248","18248","201406","18248-.jpg","1", "0","Jandarmanın dövdüğü köylüden insanlık dersi");



Bu fotoğrafın grup toplantısında gösterilmesinin ardından bir anda Türkiye 'nin gündemine oturan Havva Bir ile eşi Bahri Bir, 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. "Tek suçum, evlatlarım için suyumu, ağaçlarımızı korumak" diyen Havva Bir, devlet büyüklerinin bu konuda anlayış göstermesi gerektiğini söyledi.

YARIN ÇOCUKLARIMIZ BİZE BU SUYUN HESABINI SORMAYACAK MI?

"Askerler bizi hiç uyarmadı" diyen Havva Bir şöyle konuştu:

"Bizi copladılar, anons dahi yapmadılar. Ayağımın acısını hiç hissetmedim. Köyümü, ormanımı korumaya çalışıyordum. Asla pişman olmadım. Sonuna kadar çocuklarımızın suyunu koruyacağız. Kararlıyız. Ya kanımız çıkacak ya da biz caymayacağız. Ki dedi.

CNNTÜRK

Haberin Devamı