Mesut Yar Annem Uyanınca görmek lazım...
HABERİ PAYLAŞ

Annem Uyanınca görmek lazım...

Haberin Devamı

“Annem Uyurken” (Kanal D) merakla beklediğim dizi olarak tanımlanmıştı bir kere kafamda. O merakla ekran başındaydım önceki akşam. Birkaç sıkıntının dışında bu haliyle tipik bir “yaz dizisi” başlangıcını hatırlattı bana. Hafif, hızlı gülünebilecek ve önümüze bakalım dedirtecek espriler ve senaryo. Hani açıkçası ilk bölümde Hümeyra, Bülent Seyran ve Erkan Köse’nin neredeyse hiç olmaması tipik bir Büşra Pekin şovunu izlememize neden oldu. Büşra şimdilik tek başına bir diziyi yüklenecek güce sahip değil. Ama demin saydığım üçlünün katılımıyla belki de ikinci bölümden itibaren “Sadece yazın değil, kışın da işi olmuş” diyebileceğim dizi için. Anlayacağınız, merakım bitmiş değil, artarak devam ediyor hatta!

[[HAFTAYA]]

HASAN İÇİN HAREKET VAKTİ!


“Survivor”da eğer şampiyonu SMS vicdanı belirlediyse birkaç hatırlatma yapmakta da fayda var. Mesela ikinci olan Hasan Yalnızoğlu da evli. Durumunun çok da parlak olmadığını az çok biliyorum. Çünkü evini geçindirmek için dövüş şovlarında çalışan bir oyuncuydu kendisi, adaya kadar. Eğer sadece “ihtiyacı olan mutlu olsun” minvalinde bir SMS vicdanından bahsedeceksek bu durumda istatistiklerde Nihat’a göre üstünlüğü net bir şekilde ortaya çıkan Hasan’ı da vicdansız bir yaklaşımla taca çıkarmış oluruz. Durumlar eşit aslında. Nihat’ın durumu ne kadar trajikse Hasan’ın da öyle. Üstelik bu çalışkan genç adamın işi dramatize ederek “Benim de bu paraya ihtiyacım var” diye yakınmamasını da hesaba katarsak Hasan hakikaten bir adım öne bile çıkabilir. Neyse. Dün söyledim. Asıl vicdan Acun’dadır artık. Ve bildiğim kadarıyla bir yarışmanın iki başrol aktörüne eşit ağırlıklı bir ödül sistemine gidecektir. Yapacaktır; göreceğiz bakın!

KİMLER GİDİYOR?

Bugün ve yarın sevgili dostlar ekranlarda tam bir yaprak dökümü günü olacak. Aramızdan sezon finali ya da final başlığı altında ayrılan o kadar çok yapım var ki toparlaması bir hayli zaman alıyor. Ben en azından öne çıkan isimleri elimden geldiğince derlemeye çalıştım, artık eksik varsa siz tamamlarsınız! Bugün itibarıyla; “Yalan Dünya” ve “Mutfağım” isimli yapımlar Kanal D ekranında tatile giriyor. Show TV ise bugün “Bugün Ne Giysem” isimli programına sezon finali yaptırırken “Adını Feriha Koydum” dizisi de resmen yaz tatiline giriyor. Kanal 7 ekranının doktoru Feridun Kunak, çalgılı çengili bir sezon finaliyle ekrana veda ederken “Dört Bir Taraf” ve “Burada Laf Çok” isimli programlarını tatile gönderen CNN Türk de bir nevi yaz ekranına geçiş yapıyor. Tv8 isimli kanalda “Kraliyet Ailesi” serisi ve Okan Bayülgen yarın gece itibarıyla izleyicilerine el sallamaya hazırlanırken, sabah kuşağında yer alan “Böyle Bir şey Var mı” da tatile giren yapımların içinde yer alıyor. Bunun dışında yaz tatiline giren birçok yapım var ama yerim dar, onları da sizinle birlikte “yeniden görüşmek üzere” temennisiyle gönderiyoruz kendi tatillerine...

GENİŞ AİLE’YLE BAŞLAYAN MALUM SÜREÇ...


Söz konusu “Geniş Aile”nin yönetmeni Ömer Uğur olunca teslim edersiniz ki “İbreti Ailem” için beklenti çıtasını çok yükseğe koymuştum. Önceki gece Portekiz- İspanya Euro 2012 yarı final karşılaşmasının tam da karşısında iki kez üst üste yayınlandı ilk bölümü dizinin. İlki aynı saatlere denk düşen “Annem Uyurken” de olduğu gibi reklamsız yayınlandı ki, dizinin lezzeti ortaya çıktı. Tekrarı ise ilk izleyişte anlamayanlar için bir kez daha bakınma şansı tanıdı ortama. Neyse. Diyeceğim şu ki absürt mizah seven bir kitle oluşmuşken, sosyal medyaya bol miktarda gönderme yaparak ilgiyi ayakta tutma modası devam ediyor mizah dizilerinde. Dizide inci sözlük denilen sosyal medya lügatının hitaplarının sıklıkla kullanılıyor oluşu, hele ki bunu Müjdat Gezen ustanın filan ağzından duymak biraz fazla geldi. Sonuçta “Geniş Aile”yle başlayan absürt mizah dizileri “İbreti Ailem” ile devam ediyor. Daha ne kadar “göndermeler” üzerinden senaryo üretilebilir; sadece ondan emin değilim ben!

TRT dizisini unutturmuyor


Belli ki TRT bu sezon en çok konuşulan dizilerinin başında gelen “Leyla ile Mecnun”u unutturmak niyetinde değil. Dizinin tekrar bölümlerinden ziyade küçük kliplere bölünmüş hali TRT ekranında çeşitli saatlerde yayınlanıyor. Önceki gün öğle saatlerinde yakaladım mesela bir tanesini. Dizide sezon boyunca kullanılan şarkılar fondayken üstte oyuncular geçit töreni yapıyor gibiydiler. Bir ince özlem içimi kaplamadı dersem yalan olur. Belki bu yüzden önümüzdeki hafta İstanbul’da kurulacak olan “Şubat” isimli dizinin setine gideceğim. Neden derseniz onu da “Leyla ile Mecnun” dizisinin yönetmeni Onur Ünlü hayata geçiriyor. Belki seti koklarsak sevdiklerimizin kokusu da çalınır burnumuza; ne dersiniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder