Gündem Ankara'daki sır ölüm aydınlandı

Ankara'daki sır ölüm aydınlandı

Paylaş
Ankara'daki sır ölüm aydınlandı

Ankara'daki sır ölüm aydınlandı

Ankara'da oturan 23 yaşındaki Sefa Ercan, evlenme teklifini reddeden eski sevgilisi 20 yaşındaki Ceren Demirtay'ı iple boğduktan sonra, kendisini ağaca asarak yaşamına son verdi.

Kazan İlçe Merkezi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Orhaniye Mahallesi'nde oturanlar, yerleşim bölgesine uzak ağaçlık alanda, park halindeki bir otomobilin içinde bir genç kızın, otomobilin yakınındaki bir ağaçta da erkek cesedi olduğunu görerek, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen güvenlik güçleri, cesetlerin Batıkent'te oturan 20 yaşındaki Ceren Demirtay ve Yenimahalle İlçesi'nde oturan 23 yaşındaki Sefa Ercan'a ait olduğunu belirlendi. Cesetleri Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan iki gencin de boğularak öldüğü belirlendi. Ercan'ın Ceren Demirtay'ı otomobil içinde iple boğup öldürdükten sonra kendisini ağaca astığı ifade edildi. Polis ekipleri yaptıkları araştırmada otomobildeki Ceren Demirtay'ın cesedinin yanında “Seni çok seviyorum başkasına yar etmem” yazılı not buldu.

Soruşturmada Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu Sigortacılık Bölümü’nü bitiren Ceren Demirtay, Şaşmaz Sanayi Sitesi'nde babasının işyerinde çalışan Sefa Ercan ile kısa süreli arkadaşlık yaptıktan sonra ayrıldığı anlaşıldı. Sefa Ercan'ın bu ayrılığı kabulenemeyerek, Ceren Demirtay'ı rahatsız etmeye devam ettiği, ailesini göndererek genç kızı ailesinden istettiği ortaya çıktı. Ancak Ceren Demirtay'ın, Ercan'ın evlilik teklifini de kabul etmeyerek ailesini çevirdiği bildirildi.

Bunun üzerine 2 gün önce Sefa Ercan, arkadaşına ait arabayla Ceren Demirtay'ın evine gelerek son kez konuşmak istediğini belirtip görüşmek istedi. Demirtay da otomobile binerek Ercan ile birlikte evden ayrıldı. Ancak, Ceren Demirtay akşam üstü eve dönmeyince ailesi, polis merkezlerine giderek, çocukları için kayıp ihbarında bulundu.

Polis merkezine giderek kızlarını eve dönmediğini ve başına bir şey gelmesinden korktuklarını belirten aileye, polis ekipleri, “Yarın dönmezse bakarız” yanıtı verildiğini iddia etti. 1 gün sonra ise Ceren Demirtay’ın ölüm haberinin gelmesi üzerine Demirtay ailesi kızlarının göz göre göre ölüme götürüldüğünü savundu. Demirtay, “Polise başvurduğumuzda eğer araştırılsaydı belki bugün kızımız yaşamış olurdu. Kızımızın kimin tarafından götürüldüğü beliydi, olayı bütün detayıyla polise anlattık. Ancak, onlar işin ciddiyetini anlamadı Hiçbir araştırma yapmadılar. ‘Kızınız 18 yaşında, büyük kendi isteğiyle gitmiştir’ diyerek bizi eve gönderdiler. Devlet kızımızı koruyamadı. Görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” iddiasında bulundu.

BUGÜN EHLİYET SINAVINA GİRECEKTİ

Haberin Devamı

Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra KPSS'ye hazırlanan Ceren Demirtay'ın, bugün ehliyet sınavına girmesi gerekiyordu. Çevresinde cana yakın ve hayatı seven biri olarak tanınan Demirtay'ın KPSS ile ehliyet sınavlarını kazanıp, önce iş ardından otomobil almayı hedeflediği belirtildi. Babası vefat eden Ceren, 4 çocuklu Demirtay ailesinin en küçük kızıydı.

KARŞIYAKA’DA TOPRAĞA VERİLDİLER

Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan ve otopsileri tamamlanan Ceren Demirtay ile Sefa Ercan'ın cenazeleri aileleri tarafından öğle saatlerinde teslim alındı. Ayrı alınan cenazeler daha sonra defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü. Sefa Ercan’ın cenazesi öğle, Ceren Demirtay ise ikindide kılınan cenaze namazaları ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı