Gündem Ankara'da IŞİD alarmı

Ankara'da IŞİD alarmı

Paylaş
Ankara'da IŞİD alarmı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskında, konsolosluk binasından çıkarılarak şehrin başka bölgesine nakledilen Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile konsolosluk çalışanları ve ailelerin sağlık durumlarının iyi olduğu, herhangi bir kötü muameleye maruz bırakılmadıkları öğrenildi

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Yılmaz ile konsolosluk çalışanları ve aileleri, konsolosluk dışında götürüldükleri yerde tutuluyor. Konsolosluk yerleşkesinden çıkarıldıktan sonra güvenli bir yerde tutuldukları öğrenilen personel ve ailelerin, herhangi bir kötü muameleye maruz bırakılmadıkları, sağlık durumlarının iyi olduğu, önümüzdeki birkaç gün içerisinde salıverilecekleri ifade edildi.

Musul’un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde tutulan Türk şoförler için de endişe edecek bir durum olmadığı, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Bu kişilerin de kısa sürede serbest bırakılacağı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, IŞİD mensuplarının sabah saatlerinde Musul’daki Türk başkonsolosluğuna baskın düzenledikleri, başkonsolos dahil 49 konsolosluk personelini ve personelin bazı aile fertlerini şehrin başka bir bölgesine naklettikleri bildirilmişti. Açıklamada, Musul’un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde de 31 Türk vatandaşının aynı grup tarafından rehin alındığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Gazeteci Çetiner Çetin, kaçırılan 48 kişilik konsolosluk personelinin Musul Valiliği'ne getirildiğini söyledi. CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Çetin, "Konsolosluk çalışanlarının tamamı Musul Valiliği'ne getirildi. Bu siyasi bir pazarlık istiyorlar anlamına geliyor." diye konuştu.

Musul'da Türk Konsolosluğu'nun terör örgütü IŞİD tarafından işgal edilmesinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'nda acil bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk katıldı.

DIŞİŞLERİ'NİN 2 NUMARASI ÇANKAYA'YA ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Musul'daki gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'yu Çankaya Köşkü'ne çağırdı. Koru, yarım saat süren görüşmenin ardından Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Musul'da yaşananlarla ilgili ilk resmi açıklamasını saat 19.00'da yapacak.

Haberin Devamı