Siyaset Ankara'da işçilere polis gazı
Paylaş
Ankara'da işçilere polis gazı

TBMM'de görüşülmekte olan “Torba Yasa Tasarısı”na Ankara'da yapılan protesto gösterisinde polis, göstericilere müdahale etti

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB tarafından Torba Yasa Tasarısı’nı protesto etmek amacıyla organize edilen eyleme katılmak isteyenler 160 otobüsle Ankara'ya hareket etti. 80 otobüs Ankara'ya ulaştı.

80 otobüsle gelen eylemciler ise geldikleri kentte polis engeli ile karşılaştığı için henüz Başkent'e varamadı. Kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra Ankara'ya ulaşan sendika üyeleri Meclis’e yürüyerek Meclis çevresinde bir insan zinciri oluşturmaya çalışacak.

VALİLİK 'İZİN VERİLMEYECEĞİNİ' AÇIKLAMIŞTI

Ankara Valiliği de hafta başında yaptığı açıklamada bu eylemi “yasadışı” ilan ederek, Meclis çevresinde herhangi bir eylemin yapılmasına izin verilmeyeceğini ve eylem yapılması konusunda ısrar edildiği takdirde emniyet kuvvetlerinin eylemcilere engel olacağını, yaşanan tüm olaylardan eylemi organize edenlerin sorumlu tutulacağını açıkladı.

POLİSTEN 'DAĞILIN' ANONSU

Polis, Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanan kalabalığı ''Ankara'nın en ana arterini kapattınız. Yaptığınız yasal değil, basın açıklaması yapın ve dağılın'' diyerek uyardı.

BİNLERCE SENDİKALIYA CHP'Lİ VEKİLLER SİPER OLDU

Eyleme katılan binlerce kişi polisin 'dağılın' anonsuna rağmen Ziya Gökalp Caddesi'nden Kızılay'a kadar yürüdü. Korteje 57'li CHP'li siper oldu.

CHP'li vekiller kortejin önünde kol kola girdi, polis barikatının kurulduğu Kızılay'a kadar yürüdü. Kızılay girişinde dağılmaları yönünde 'uyarı' yapılan eylemciler ''Tayyip sonun Mübarek olsun'' şeklinde slogan attı. Grup, “Torba” tasarının geri çekilmesini isteyen pankartlar taşırken, eylem alanına üzerinde torba bulunan bir maket de getirdi.

Haberin Devamı

Ankarada işçilere polis gazı

POLİS GÖSTERİCİLERE GAZ SIKTI, CHP'Lİ VEKİL DE ETKİLENDİ

Polis barikatını aşmak isteyen bir grup sendikacıya, polis göz yaşartıcı gaz sıktı. Polisin müdahalesine sendikalıların eylemine destek veren küçük bir grup yumurta ve taş atarak karşılık verdi.

Polisin sıktığı gazdan etkilenen isimlerden biri de CHP'li vekil Çetin Soysal. Soysal geçen yıl destek verdiği TEKEL işçilerinin eyleminde de yine polisin sıktığı gazdan etkilenmişti.

CHP'Lİ İNCE POLİSLERLE TARTIŞTI

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve sendika başkanları polisten barikatın kaldırılmasını talep etti. Pazarlıklar sonuç vermedi. Bu sırada CHP Grup Başkanvekili İnce'nin emniyet amirleriyle yaptığı tartışma dikkat çekti. İnce, polis yetkililerine “Sen kimsin benim yolumu kesiyorsun? Ben senin vekilinim bu yolu kullanacağım buradan geçeceğim” dedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4663","4663","201102","4663-4.jpg");