Gündem Ankara'da hastane rezaleti

Ankara'da hastane rezaleti

Paylaş
Ankara'da hastane rezaleti

Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde hayırsever Mehmet Hikmet Ayberk tarafından 10 yıl önce yaptırılan 60 yataklı hastane çürümeye terkedildi

Ankara'nın Çankaya İlçesi'ne bağlı Yakupabdal Mahallesi'nin muhtarı Satılmış Kıvrak, Elmadağ İlçesi'nin Üreğil Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve hayatını kaybeden kimsesiz hayırsever Ayberk'in sağlığında 8 derslikli bir ilköğretim, bir cami ve son olarak da hastane yaptırıp, Ankara Valiliği'ne teslim ettiğini, ancak sağlık kuruluşunun çürümeye terkedilmesine bir anlam veremediğini söyledi.

Muhtar Satılmış Kıvrak, Ankara'nın çok eski bir yerleşim yeri olan eski adı Yakupabdal Köyü olarak bilinen ve şimdi Çankaya'ya bağlı 14 bin nüfuslu mahalleye 10 yıl önce İsmet Ayberk isimli bir vatandaş tarafından 6 milyon lira harcama yapılarak 3 katlı, 60 yatak kapasiteteli hastane yaptırıldığını, ancak ilgisizlık ve bakımsızlıktan çürümeye yüz tuttuğunu söyledi.

14 bin nüfuslu mahallenin muhtarı Kıvrak, şunları söyledi: "Devlet yetkililerinin duyarsızlığı nedeniyle çürümeye yüz tutan binanın hırsızlar tarafından herşeyi yağma edildi. Ne kapısı, ne de penceresi kaldı.

Hırsızlar elektrik kablolarını, kalorifer kazanını, yani içeride ne para edecek eşya varsa çalıp götürdüler. Akşamları ise hayvanlar barınak olarak kullanıyor. Oysa mahalemizde ilköğretim okulu sıkıntısı var. Bir sınıfta 80 öğrenci eğitim görüyor. Burası okul olarak hizmete ayrılabilirdi.


Şimdi hastalarımız acil birşey olsa saatlerce dolmuş, otobüs bekleyerek 18 kilometre uzaklıktaki Ankara'ya gitmeye çalışıyor. Bu binanın hizmete açılması için başvurmadığım kurum kalmadı. Milli servetimizin gözümüzün önünde erimesine gönlümüz elvermiyor" dedi.

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA (DHA)