Gündem Ankara'da bir patlama daha

Ankara'da bir patlama daha

Paylaş
Ankara'da bir patlama daha

Ankara'da İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araçta meydana gelen patlama atölyelere sıçradı. Patlamada atölyede bulunan 9 kişi yaşamını yitirdi. Kontrol altına alınmaya çalışılan yangında 8 kişinin mahsur kaldığı tahmin ediliyor

Ankara’daki 5 bin dolayında işletmeyi bünyesinde barındıran OSTİM’de otomobil boyacılığı yapılan bir işletmede meydana gelen ikinci patlamada ölü sayısı arttı.

>> GÖKÇEK: BİZİM YETKİMİZ YOK

Patlamanın hemen ardından olay yerine gelen ve çalışmaları yerinde izleyen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, olayda 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 1’i ağır 8 kişinin yaralandığını ve 6 kişinin de sağ kurtarıldığını söyledi.

İçeride hala 10-12 kişinin mahsur kaldığını ve sağlık görevlilerinin telefonla görüşüp bu kişilere sağlık bilgisi verdiğini anlatan Vali Yüksel, "Bütün ekiplerimiz patlama mahalline seferber edildi. Alevler hâlâ kontrol altına alınamadı. Ancak yaptığımız telefon görüşmelerinde içeride 10-12 kişinin daha mahsur kaldığını öğrendik. Mahsur kalanlarla irtibat halindeyiz. Sağlıkçılarımız telefonla görüşüp ne yapmaları konusunda sağlık bilgisi veriyor. En kısa sürede bir bölgedeki alevleri kontrol altına alıp burada mahsur kalanları kurtarmaya çalışacağız" dedi.

>> ANKARA OSTİM'DE PATLAMA

TİNER TANKI PATLADI

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Alaaddin Yüksel, olayı tiner tankının patlamasının yol açtığını ve bu konuda herhangi bir şüpheleri bulunmadığını da söyledi.

İşletmenin kontrolsuz bir iş yeri olduğuna dikkati çeken Vali Yüksel, "Tiner tankının patladığı anlaşılıyor. Bu konuda tereddüt yok. Teknik raporları bekliyorum. Kısa sürede her iki iş yerindeki patlama ile ilgili raporlar elimize ulaşacak ve bunu sizlerle paylaşacağım" diye konuştu.

KAÇAK GAZ İDDİASI

Akşam saatlerinde meydana gelen ikinci bir patlama ile ilgili olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek açıklama yaptı.

Gökçek patlamanın kesin nedeninin bilinmediğini belirtirken, LPG'li bir araçın patlaması sonrasında patlamanın meydana gelme ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

Melih Gökçek iş yerlerinden birinde kaçak gaz dolumu yapıldığını düşündüklerini ve burada meydana gelen patlama sonrasında bitişik dükkândaki tiner tankının patladığını düşündüklerini söyledi.

OLAY YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDULAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, ikinci patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulundu.

Bakanlar Dinçer ve Ergün, olay yerini inceledikten sonra Vali Alaaddin Yüksel’den bilgi aldı. Daha sonra olay yerine gelen TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun CHP’li üyeleri de bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan komisyon üyesi ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Sabah meydana gelen patlamada 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. İkinci patlamada da 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ifade ediliyor ama doğrusu bilgi konusunda bir problem var, sağlıklı bilgi edinilemiyor. Umarım yetkililer kısa zamanda açıklama yapar" diye konuştu.

Olay yerinden verilen son bilgilere göre ölü sayısı 9'a yükseldi. Kontrol altına alınmaya çalışılan yangında 7 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı ve 8 kişinin de içeride mahsur kaldığı tahmin ediliyor.

(DHA-AA)

2