Gündem Ankara OSTİM'de büyük patlama

Ankara OSTİM'de büyük patlama

Paylaş
Ankara OSTİM'de büyük patlama

Ankara'nın Sanayi Bölgesi OSTİM'de 4 katlı bir iş merkezinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada binanın 2 katı çökerken, 6 kişi yaşamını kaybetti.

Saat 11.00 sıralarında meydana gelen şiddetli patlamada Mega Center jeneratör üretim tesisinin 2 katı çöktü. Patlamanın hemen ardından enkaz altında kalanlar için yoğun bir çalışma başlatıldı. Olay yerine ulaşan çok sayıda itfaiye ekibine sivil savunma ve AKUT ekipleri de yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği, OSTİM’de iş yerindeki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 6’ya yükseldiğini, 34 yaralıdan 15’nin taburcu edildiğini, 19’unun ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Olay yerinde yapılan ilk incelemeler, patlamanın oksijen tüplerindeki gaz sıkışmasından olduğunu işaret ediyor. Patlamanın nedeni hakkındaki araştırmalar sürüyor.

VALİLİK: 6 KİŞİ ÖLDÜ

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 11.00 sıralarında Mega Center İş Merkezinde hidrolik makine üreten fabrikada meydana gelen ve nedeni henüz belirlenemeyen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e yükseldiği, yaralanan 4’ü ağır 34 kişiden 15’inin taburcu edildiği, 19 yaralının tedavilerinin sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, patlamada yaralananların Onkoloji, Gazi Üniversitesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Numune, Dışkapı, İbn-i Sina, Etlik İhtisas ve Ankara hastanelerinde tedavi altına oldukları belirtilerek, "Patlamanın ardından ağır hasar meydana gelen binada enkaz altında kalanların olup olmadığı ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Sivil savunma, itfaiye, Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" denildi.

Ankara Valiliğinde oluşturulan kriz merkezinin patlamayla ilgili bütün gelişmeleri takip ettiği belirtilen açıklamada, Vali Alaaddin Yüksel’in olayın ardından OSTİM’e gittiği, incelemelerde bulunarak bir süre kurtarma çalışmalarını izlediği ve ilgilileri talimatlandırdığı bildirildi.


>> İŞTE PATLAMANIN ARDINDAN YAŞANANLAR >> VİDEO

Patlamanın ardından çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi olay yerine sevkedildi. AKUT ekiplerinin de enkaz altında kalanları kurtarmak için bölgeye gittiği bildiriliyor. Patlama bölgesine çok sayıda vinç de getirildi.

Patlamanın şiddetiyle çevreye fırlayan parçalar dışarıdaki araçları tanınmaz hale getirdi. Pek çok işyerinin de camları kırıldı. Bazı görgü tanıkları, patlamayı 4-5 km uzaklıktan hissettiklerini açıkladı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan ATO Başkanı Sinan Aygün ise, bina içinde de ölenlerin olabileceğini, ölü sayısının 7-8'e yükselebileceğinden endişe ettiklerini söyledi. Sinan Aygün de birkaç oksijen tüpünün patlamasının yarattığı basıncın böyle bir etki oluşturabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4660","4660","201102","4660-8.jpg");

MELİH GÖKÇEK: DOĞALGAZ SIKIŞMASI DEĞİL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, OSTİM’deki patlamanın olduğu yere gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, Büyükşehir belediyesi ekiplerinin patlama nedeniyle oluşan göçükten iki işçiyi sağ çıkardıklarını ve hastaneye gönderildiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İtfaiye Müdürümüzün verdiği bilgiye göre olayın nedeni henüz çözülemedi ancak çalışmalarını sürdürüyorlar. İki arkadaşı enkazın altından çıkarmışlar ve hastaneye sevk etmişler. Maalesef birkaç tane arkadaşımız halen demirlerin, betonların altında. Onları çıkarma çalışmaları sürüyor. İnşallah onlar da ilk iki arkadaş gibi sağ salim çıkarlar, ümidimiz o. Beş kişinin daha aşağıda olduğunu zannediyoruz. Şu an için kesin bir bilgi yok. Değişik bilgiler geliyor ancak ilerleyen sürede konu netleşecektir."

Haberin Devamı

Gökçek, patlamanın doğalgaz sıkışması nedeniyle değil, oksijen tüplerindeki gazın sıkışmasıyla meydana geldiği yönündeki şüpheleri dile getirdi.