Spor Anılar da umutlar da yıkıldı

Anılar da umutlar da yıkıldı

Paylaş
Anılar da umutlar da yıkıldı

Galatasaray'ın tarih yazdığı Ali Sami Yen Stadı'nda yıkım başlayalı 2 hafta geride kaldı

Eski açık tribün tamamen yerle bir olurken, numaralı ve şeref tribünü ile kapalı tribünün büyük bölümü yıkılmış durumda. Stadın otoyol tarafında kalan yeni açık tribünün yıkımına da başlandı.

Uzun senelerdir maç günleri gelen taraftarların kalkındırdığı esnaf ise yıkımın şiddetini en ağır şekilde hissediyor. Hem Galatasaray taraftarı olan hem de yıllardır stad yakınlarında esnaflık yapan vatandaşlar her yönden zararda.

Düşüncelerini aldığımız mahalle sakinleri şunları söylediler:

"Ali Sami Yen tamamen yıkılmadan anılarımızı görsellere dökelim diye uğradım. Fakat görüyorum ki insanın burada içi sızlamaması mümkün değil. 24 sene benim için Avrupa yakasında oturduğum dönemde olsun, Anadolu yakasında oturduğum dönemde olsun ciddi anıları bıraktık burada. Arkadaşlarımızla, dostlarımızla buluşma noktamızdı her zaman. Yaşadığımız başarılar, yaşadığımız kötü günler tarifsiz. Yani burada bunu açıklamak çok zor, şu görüntüyü görmek çok zor bir olay. İnşallah bu güzel başarıları yeni Arena'mızda hep beraber yaşayacağız."

"Buradaki işyerlerini mutlaka kötü etkilemiştir, etkilememesi mümkün değil. Bu tarz spor organizasyonlarının olduğu yerde küçük esnaflar olsun, restoranlar olsun bu tarz yerler her zaman bu tarz yıkılmalarda değer kaybına uğrayacaktır. Tabii hayat devam ediyor, onlar da buna göre kendini ayarlayacaktır."

Unutamadığım maç Milan karşılaşmasıdır. O gün bu stat fiilen yıkılmadıysa bugün yıkıldığını görüyoruz burada. O gün o şiddetli sevinçin olduğu müsabakada yıkılmadı, unutulmaz bir maçtı. Sonra zaten namağlup şekilde UEFA Kupası'nı kazandık, sonrasında Süper Kupa. Unutulacak bir şey değil. Her Galatasaraylının mutlaka unutamayacağı maç o karşılaşmadır diye düşünüyorum."

"15 günde bir ekstra işler yapıyorduk, tüm esnaf bu durumdan etkilendi. Yeni rezidansın inşa edilmesiyle aynı hareketliliğin olacağını zannetmiyorum, bu yıkım tüm esnaf için kötü oldu."

"Bügün normalde Galatasaray'ın maç günü. Burası normalde tamamen dolu olması lazımdı. Ancak gördüğünüz gibi bomboş. Hiç kimse yok. Galatasaray gitmeseydi bizim bugün ekstra bir kazancımız olacaktı."

"Bir tarih yıkıldığından ötürü biz de üzülüyoruz tabii ki. Biz burada otoparkçılık yapıyoruz, bu durum işimizi ister istemez etkiledi. Burada rezidans olması zenginlerin işine yarar. Ondan ötürü bir tarih yerle bir oldu. Yani burada buna bir destek çıkıp bunu güzelleştirebilirlerdi. Altyapısı olmayan bir spor kurumuna verebilirlerdi. Mecidiyeköy'ün ortasında yeşil bir alan olarak değerlendirebilirlerdi. Galatasaray takım otobüsü stada geldiğinde, taraftarlar yol boyu dizilirdi. Bu durum insana bir coşku, bir sevinç veriyordu. Şimdi onlardan mahrumuz. Ben 23 senedir buradayım. Alp Yalman, Mehmet Cansun, Faruk Süren, Özhan Canaydın ve Adnan Polat zamanında buradaydım. Çok tarihi olaylar oldu. Şampiyonluklar yaşandı. Mecidiyeköy bu coşkuyu, bu sevinci unutmayacak.

11 Nisan tarihinde yıkıma başlayan Özdencilik şirketi ise 75 günden önce enkazın tamamen kaldırılabileceğini belirterek şu bilgileri verdiler:

"Demir zayıflığı ve betonun özelliğini kaybetmesi nedeniyle çalışmaların vaktinden önce bitirilmesi öngörülüyor. Bu süre 60 güne inebilir"

Öte yandan çevre dikkate alınarak yapılan yıkım sonunda 30 bin metreküp moloz, 6 bin ton hurda çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı