Bilim - Teknoloji Android Pay’den dev işbirliği!
Paylaş
Android Pay’den dev işbirliği!

Google’ın mobil ödeme sistemi Android Pay ve PayPal anlaştı. Peki bu dev işbirliği ne anlama geliyor? İşte detaylar.

Ülkemizde henüz hiçbiri aktif olarak kullanılamasa da dünyanın geri kalanında mobil ödeme sistemleri giderek yaygınlaşıyor. Her geçen gün yeni bankalar ve satış noktaları, zincir mağazalar mobil ödeme sistemleri ile anlaşarak kullanıcılara büyük kolaylıklar sunuyor.

Google’ın mobil ödeme sistemi Android Pay ise en yaygın mobil ödeme sistemlerinden bir tanesi. Apple Pay ile rekabet halinde olan Android Pay, geçtiğimiz gün itibariyle PayPal ile anlaşma sağladı.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde en yaygın ödeme yöntemlerinden biri olan PayPal, artık Android Pay içerisine dahil oluyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Android Pay kullanıcıları, uygulama içerisindeki PayPal hesaplarını Android Pay’e ekleyebiliyor. PayPal içerisinde yer alan bakiye ve kredi kartları artık Android Pay ile kullanılabilir hale geliyor. Bu sayede kullanıcılar, Android Pay ödemelerinde çok sayıda opsiyona sahip oluyor. PayPal içerisindeki bakiye, banka hesabına veya kredi kartlarına aktarılmadan direkt olarak Android Pay ile kullanılabiliyor.

Android Pay ve Apple Pay arasındaki rekabeti kızıştıracak bu hamle, Android Pay’e ciddi bir artı kazandırabilir. Çünkü an itibariyle kullanıcı sayısı olarak Android Pay, Apple Pay’i geriden takip ediyor. Apple Pay kullanıcı sayısı 86 milyon civarında iken Android Pay’de bu rakam henüz 34 milyon seviyesinde.

Twitch’e Farklı Abonelik Ücretleri Geliyor

Haberin Devamı