Bilim - Teknoloji Android L ortaya çıktı!
Paylaş
Android L ortaya çıktı!

Google ve Android için büyük gün geldi çattı; Android L ortaya çıktı! İşte ilk detaylar...

Google, bugünkü geliştirici etkinliği Google I/O'da beklendiği gibi Android'in yeni sürümünü ortaya çıkardı. Firmanın Android L olarak adlandırdığı yeni Android, "Material Design" adında yeni bir tasarım dilini temel alıyor ve arayüz öğelerinde (örneğin Google uygulamalarında) birçok görsel değişiklik yapıyor. Yeni tasarımın sadece Android'i değil, Chrome OS ve Google arama sayfasını da etkileyeceği söyleniyor.

Her ekran geçişi arasına eklenen animasyonlar ise ekrandan ekrana "ışınlanmanızı" engellemeyi, geçişleri daha belirgin hale getirmeyi amaçlıyor. 3 boyutlu efektler ve gölgeler, bu geçişlerde yoğun olarak kullanılıyor. Bunun yanında Google'ın uygulama görünümlerini daha tutarlı, birbirine benzer hale getirmeye çalıştığı gözleniyor.


Görünümdeki yeniliklerin yanında daha akıllı kilit ekranı, gözden geçirilmiş uyarılar, 64-bit desteği, üst-uç ceplerde konsol seviyesinde grafik kalitesi ve Project Volta ile çok daha etkili pil yönetimi gibi önemli yenilikler de Android L'ye dahil.

Android One adındaki yeni bir girişim ise gelişmekte olan piyasalara standarlaştırılmış platformlar sunmayı amaçlıyor. Stok Android'i çalıştıracak olan bu telefonlar, çift SIM, SD kart, FM radyo, 4.5 inç ekran gibi önemli yeteneklere de sahip olacaklar.


Android L'nin heyecan verici yeniliklerle dolu olduğundan şüphemiz yok. Yeni Android hakkında daha detaylı değerlendirmemizi birkaç saat sonra CHIP Online'da bulabileceksiniz.

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı