Bilim - Teknoloji Android Auto ortaya çıktı!
Paylaş
Android Auto ortaya çıktı!

Apple'ın iOS'undan sonra, Google'ın Android'i de otomobillere girmeye hazır! İşte Android Auto...

Google, otomobillere özel geliştirdiği Android Auto platformunu dünkü I/O etkinliğinde sahnede gösterdi.

Bir otomobil yerine sadece bir ön paneli sahneye taşıyan Google, yeni platformu "Android platformunu otomotiv için yeniden tasarladık" sözleriyle tanımladı. Google Android Otomotiv Ürün Müdürü Andrew Brenner, platformu sahnede gerçek bir araç kokpiti içerisinde gösterdi.

Brady, ABD'deki kazaların yüzde 25'inin "direksiyon arkasında cihazlarla oynamaktan" kaynaklandığını, ancak Android Auto'nun akıllı, içerik tabanlı işlevler ve sesli komutlar yoluyla seyir sırasında, normalde telefonunuzda bulunan işlevleri güvenle kullanmanıza izin verdiğini söyledi.

Android Auto, navigasyon, iletişim, müzik ve diğer akış medyalarını kolayca ulaşılabilir kılıyor. Brenner, Android'li cebini araca bağladığında, aracın ekranında Android'i andıran, dokunmatik bir işletim sistemi göründü. Brady bunun ardından Google Play'i kullanarak müzik çaldı ve Google Maps ile yol tarifi aldı.

Brady, bu uygulamalarda alıştığımız tüm özelliklere Android Auto kullanıcılarının ulaşabileceğini söyledi. İşlevlere ulaşmak için dokunmatik ekran ve sesli komutların yanında, otomobilin direksiyonunda bulunan medya düğmeleri de kullanılabilecek.

Şu an 25 otomobil markası, gelecekte Android Auto'yu kullanma vaadinde bulunmuş durumdular. İlk Android arayüzlü otomobiller ise 2014'ün sonunda piyasaya sürülecek. Google, Android Auto SDK'sının "yakında" kullanıma sunulacağını söylüyor.

Resimlerle: Android ceplere bakım

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı