Yasemin Candemir Anadolu’nun gizlerinde fotoğrafa teslim üç gün...
HABERİ PAYLAŞ

Anadolu’nun gizlerinde fotoğrafa teslim üç gün...

Haberin Devamı


Fotoğraf bizim için bir tutku ama cep telefonları ile birlikte herkes için yaşamın bir parçası. Selfie ile artan, Instagram ile profesyonelleşen fotoğraf çekme arzusu, en iyi karenin peşinde dünyayı dolaşma isteği barındırıyor içinde. Tabiatın sunduğu müthiş görselliğin karşısında sadece izlemek ve beynimize yazmakla yetinemiyoruz hiçbirimiz. Daha iyi fotoğraf makinelerine ihtiyacımız var.

Anadolu’nun gizlerinde fotoğrafa teslim üç gün...

Zengin deneyimin peşinde teknolojinin ulaştığı nokta olan Canon’un DSLR makinesi EOS 6D Mark II ile rotamız Kayseri ve Nevşehir. Şehirden çok uzakta yılkı atları ile vahşi doğayı, Sindelhüyük Mevkii’nde ıssız sazlıkları, karlı dağları, gün ışımadan bindiğimiz balonu, Erciyes’in duyusal zenginliğinde geçirdiğimiz saatleri zihnimiz ve kalbimize yazarak dönmedik sadece.

Hem profesyonel ve amatör fotoğrafçıların tüm ihtiyaçlarını karşılayan fotoğraf makinesinin tam kare ve 26.2 MP CMOS sensörü, odaklama sistemi, beklentilerin çok üzerinde bir performans sunuyor. Artık giriş seviyesi fotoğraf makinesi yerine profesyonel fotoğraf makinesi DSLR’lere kayış yaşanmasının nedeni de daha yüksek performansa duyulan ihtiyaçla ilgili.

Anadolu’nun gizlerinde fotoğrafa teslim üç gün...

“Kendi hikayeni yaz”


Canon Eurasia Foto Video Ürün Müdürü Mert Gündoğdu çıktıkları seviyeyi "Canon olarak geçen sene itibariyle başlattığımız "Live For The Story" kampanyamızda her fotoğrafın arkasında müthiş bir hikaye olduğunu vurguluyoruz. Bu yüzden Anadolu'nun muhteşem doğasında EOS 6D Mark II'yi deneyimleme ve aynı zamanda hikayelerinin fotoğraflarını da PIXMA PRO 1000 ile baskısını alma imkanı sunduk. EOS 6D Mark II’yi zirveye oturtan ise daha fazla bağlantı seçeneği sunması, daha fazla çözünürlük, daha hızlı otomatik odaklama ve yüksek hassasiyet. Deneyimleyerek anladık ki EOS 6D Mark II ile dünyayı daha net gördük ve kendi hikayemizi Anadolu’nun görsel şöleni eşliğinde yaptık. Coşkun Aral gibi duayen fotoğrafçı ve gazetecilerden oluşan ekibin en güzel yanı ise aynı fotoğraf dilini konuşmamızdı.

Anadolu’nun gizlerinde fotoğrafa teslim üç gün...

EOS 6D Mark II’nin yapı kalitesi, beklentilerinizi bir çok noktada karşılıyor. Su ve toza karşı dayanıklı olan gövde, fiber glass ile güçlendirilmiş polikarbonat ve alüminyum alaşımı ile üretilmiş.
Mükemmel bir şekillendirmeye sahip yeni EOS 6D Mark II, batarya ve kart ile birlikte sadece 765 gram. Orijinal EOS 6D’den sadece 10 gram daha ağır fakat oldukça rahat bir kavrama sunuyor. Hem mod kadranı hem de LCD ekran kolayca hareket ediyor ve LCD ekranın kalın profilinde bulunan oluk sayesinde, başparmağınızla kolayca ekranı çekebiliyorsunuz. Diğer fotoğraf makinelerinde talebin aksine gidere küçülen ekranlara rağmen, bir çok veriyi görebileceğiniz geniş bir ekrana sahip.

Marc Riboud’un dediği gibi “Fotoğraf çekmek, hayatın saniyenin 125'te 1'indeki tadına bakmak gibi bir şey.” Bence, EOS 6D Mark II’nin vizöründen baktığınızda sizin için artık dünya saniyelere teslim oluyor. Canon’un Kayseri-Nevşehir rotasında “Anları yaşamak için fotoğraf çekmedik. Her sihirli anı, 300 yılkı atının rüzgarda dansını fotoğraf çekmek için yaşadık…

Fotoğraflar: Ergun Candemir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder