Gündem 'Anadolu İmam Hatip' sürprizi

'Anadolu İmam Hatip' sürprizi

Paylaş
'Anadolu İmam Hatip' sürprizi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm genel liseleri Anadolu lisesine çevirme çalışmalarında ilginç bir sürpriz çıktı. Bu liselerden bazıları "Anadolu İmam Hatip Lisesi" oluyor

İstanbul'da 18 genel lise Anadolu İmam Hatip Lisesi oluyor bu okullarla birlikte İstanbul'da İHL sayısı 50 olacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü “genel liseleri anadolu lisesine" çevirme çalışmalarını tamamladı ve bakanlığa gönderdi.

Bakanlık onaylarsa, İstanbul'da dönüştürülecek 150 genel liseden 18'i “Anadolu İmam Hatip Lisesi” olacak. Bakanlık illerden gelen dönüştürme listelerini Temmuz ayı içerisinde karara bağlayacak.

İSTANBUL’DA DİKKAT ÇEKEN OKULLAR

MEB’e gönderilen İstanbul’da Anadolu lisesine dönüştürülecek 18 okul arasında Beşiktaş Yenilevent Lisesi, Fatih Cibali Lisesi, Kadıköy İntaş Lisesi gibi okullar bulunuyor.

Bu liseler yeni eğitim yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi olacak. Genel liseye devam etmek isteyen öğrenciler ise yakın okullara kaydırılacak. Ancak öğrenci sayısı 1500’ü aşan liselerde bu öğrencilerin imam hatip okumak istememesi durumunda hangi okullara gönderileceği ise henüz belirlenmedi.

Bu konudaki çalışmaları da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak. 18 anadolu imam hatip lisesi açılmasıyla İstanbul’daki imam hatip lisesi sayısı 50 olacak. Beşiktaş’ta imam hatip lisesi açılmasıyla bu ilçedeki ilk imam hatip lisesi de olacak.

İLÇE İMAM HATİP OLACAK GENEL LİSE ÖĞRENCİ SAYISI

Arnavutköy: Hadımköy TOKİ Lisesi - 780
Bağcılar: Orhangazi Lisesi - 1601
Bağcılar: Gazi Lisesi - 1414
Bahçelievler: Ayazma Lisesi -127
Bayrampaşa: Rıfat Canayakın Lisesi -1594
Beşiktaş: Yenilevent Lisesi - 1085
Beyoğlu :Fındıklı Lisesi - 595
Fatih: Cibali Lisesi - 1124
Fatih: Vatan Lisesi - 1593
Kadıköy: İntaş Lisesi - 803
Kağıthane: Ahmet Buhan Lisesi - 1281
Küçükçekmece: Küçükçekmece TOKİ Halkalı Lisesi- 300
Maltepe: Şehit Er Çağlar Mengü Lisesi- 567
Pendik: Faruk Nafız Çamlıbel Lisesi- 320
Sarıyer: Yaşar Dedeman Lisesi - 763
Şişli: Yunus Emre Lisesi- 756
Tuzla: Yunus Emre Lisesi - 571
Ümraniye: Namık Kemal Lisesi- 702 76

YENİ İMAM HATİP ORTAOKULU

İstanbul'da ayrıca 76 yeni imam hatip ortaokulu açılacağı belirtilmişti. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul’da 1450 ilköğretim okulu olduğunu belirterek, bu okulların bin tanesinin ilkokul ve ortaokul olarak devam edeceğini, 450 okulun dönüşeceğini söyledi.

Yıldız, dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini, velilerden gelen dilekçelerin de bu anlamda dikkate alındığını belirtmişti. Yıldız, İstanbul’a 76 yeni imam hatip ortaokulu açılacağını açıklamıştı.