Dünya Amerikan savaş gemileri Libya yolunda!

Amerikan savaş gemileri Libya yolunda!

Paylaş
Amerikan savaş gemileri Libya yolunda!

Amerika dün Kaddafi'ye “Artık gitme vaktin geldi” dedi. Bir kaç saat sonra da Akdeniz'deki savaş gemilerini Libya'ya doğru yola çıkardı

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada “Kendi halkını bastırmak için paralı asker ve haydut kullanan Kaddafi hemen istifa etmeli. Kaddafi için, başka bir şiddet ya da erteleme olmadan, hemen şimdi gitme zamanı geldi” dedi.

Clinton, Kaddafi rejiminin sivilleri öldürmeye devam ettiği sürece “masadan hiçbir ihtimalin kaldırılmadığını” söyleyerek askeri müdahale imasında bulundu.

SÜRGÜNDE BİR SEÇENEK

Amerika’nın Libya yakınlarındaki deniz ve hava güçlerini yeniden konuşlandırmakta olduğu açıklandı. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon da Akdeniz’deki uçak gemilerini Libya’ya yönlendirdiğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Kaddafi için “sürgüne gönderilmenin de seçeneklerden biri olduğunu” söyledi. Carney, Libya’daki muhalif gruplarla iletişim halinde olduklarını da ifade etti.

HESAPLARI DONDURULDU

Amerika, ülkesinde bulunan ve Libya’ya ait olan 30 milyar dolarlık varlığı, Kaddafi ve ailesinin erişimine karşı bloke etti. Hazine Bakan Yardımcısı David Cohen, bu miktarın, bugüne kadar bloke edilmiş en büyük varlık olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği ülkeleri Kaddafi ve yönetimine yönelik, aralarında silah ambargosu ve seyahat yasağı da bulunan yaptırımları onayladı.

AVRUPA ONAYLADI

Buna göre, Kaddafi, ailesi ve yönetiminin mal varlıkları da dondurulacak ve göstericilere karşı kullanılabilecek göz yaşartıcı gaz ve benzer ekipmanların satışına yasak getirilecek. İngiltere ve Kanada Kaddafi ile ailesinin mal varlığını dondurdu.

Kaddafi’nin çoğu başkent Londra’da olmak üzere İngiltere’de nakit 20 milyar sterlini (yaklaşık 52 milyar lira) bulunduğu ve Londra’da değeri 10 milyon sterlini (26 milyon lira) bulan bir evin sahibi olduğunu yazdı.

2

Haberin Devamı