Candaş Tolga Işık Amerikalı aydın duyarlılığı
HABERİ PAYLAŞ

Amerikalı aydın duyarlılığı

Haberin Devamı

Amerika “Kimyasal silah üretiyorlar” bahanesiyle Birleşmiş Milletler’e rağmen Irak’ı işgal etti. Ne kimyasal silah çıktı ne başka bir şey. Son tahlilde Amerika “Irak’a demokrasi getirdik” diyerek milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu.

Ta ki mızrağın çuvala sığacak hali kalmayana dek...

Siz hiç Amerikan üniversitelerinden tek bir “çağrı” duydunuz mu?

Amerikalı aydınlardan “Yapmayın, etmeyin” diyen birini gördünüz mü?



Obama, insansız hava araçlarıyla sözüm ona terörle mücadele ederken Pakistan’da, Afganistan’da en çok sivil ölümüne sebep olan Amerikan Başkanı oldu.

Amerikan akademisinden “Durdurun bu cinayeti” diye bir çağrı duydunuz mu?



Amerika, Suriye’ye IŞİD’le mücadele için gelmişti. Suriye’de IŞİD için yolun sonuna gelindi. Ama Amerika hâlâ Suriye’de.

Herhangi bir Amerikalı aydından “Bizim ne işimiz var hâlâ Suriye’de?” diye bir çağrı duydunuz mu?



Amerikan devleti 60 yıldır Ortadoğu’ya terör ihraç ediyor. Bizzat terör örgütleri kurup Ortadoğu siyasetine yön veriyor.

Amerika’nın çok değerli entelektüel camiasından bununla ilgili bir tek çağrı duydunuz mu?



Duymadınız.



Gel gör ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakanı’nın Afrin açıklaması sonrası aralarında ABD’li düşünür Noam Chomsky ve David Harvey’in de olduğu çok sayıda akademisyen-aktivist bir çağrı yapıp, “Afrin’in güvenliği garanti altına alınmalı ve Türkiye’nin saldırıları önlenmeli” dediler.



Bayılıyorum bu Amerikan aydını duyarlılığına(!)...

Söz konusu Amerika’nın “ulusal güvenliği” olunca Ortadoğu’nun dört bir yanının yakılıp yıkılmasına gıkını çıkarma ama mevzu Türkiye’nin ulusal güvenliği olunca bir anda barış elçisi kesil.

Amerika yüzünden Irak’ta kundaktaki bebeler can verirken 3 maymunu oyna, Türkiye, Suriye’deki terör yuvalarını dağıtırken yaygara yap.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder