Gündem Ameliyat maskesiyle banka soygunu

Ameliyat maskesiyle banka soygunu

Paylaş
Ameliyat maskesiyle banka soygunu

İstanbul'da geçen ay yaşanan soygunun bir benzeri Ataşehir'de yaşandı. Ameliyat maskesi takan soyguncu güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip yaklaşık 10 bin TL'yi çaldı

İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Kayışdağı Caddesi'nde bulunan banka şubesine saat 14.00 sıralarında gelen ameliyat maskeli bir kişi, elindeki kurusıkı tabanca ile güvenlik görevlisi Kerim Serbest'i etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

'Bu bir soygundur. Hiç şakam yok' diyerek bağıran soyguncu bu sırada bankada bulunan müşterileri, bankanın arka bölümüne gönderdi. Güvenlik görevlisi Serbest'in silahını alan soyguncu, kasada görev yapan kişileri bankanın ön bölümüne çağırdı, daha sonra da bankoda bulunan yaklaşık 10 bin TL'yi çaldı.

YAKALAYIN DİYE BAĞIRDI

Soyguncunun bankadan çıkarak Küçükbakkalköy istikametine doğru kaçtığını gören güvenlik görevlisi Serbest, 'Yakalayın' diye bağırarak vatandaşlardan yardım istedi. Güvenlik görevlisinin çağrısı üzerine vatandaşlar soyguncuyu kovalamaya başladı.

Soyguncunun elindeki kurusıkı silahı bir çöp kutusuna attığını belirten Ali Ertan, "Güvenlik görevlisi 'yakalayın' diye bağırınca peşinden koştuk. Ama elinde silahı görünce bırakmak zorunda kaldık" dedi.

Haberin Devamı

POLİS PARMAK İZİ ARADI

Olayın ardından bankaya gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bankanın cevresinde güvenlik şeridi oluşturdu, kapıda ve bankolarda soyguncuya ait parmak izi aradı. Soyguna tanık olanların verdiği bilgiler doğrultusunda şüphelinin eşgali belirlendi, bu eşgal polis telsizinden tüm ekiplere bildirildi.

Üzerinde mavi renkli bir kot ile siyah rankli kazak bulunan soyguncunun, 1.60 - 1.70 metre boyunda, hafif şişman, kıvırcık saçlı olduğu, yüzünde de ameliyat maskesi bulunduğu belirtildi.

AMELİYAT MASKESİ İLE İKİNCİ SOYGUN

Ataşehir Örnek Mahallesi 35. Cadde üzerinde bulunan başka bir bankanın şubeside 13 Ocak'ta meydana gelen olayda, ameliyat maskeli bir soyguncu, silah tehdidiyle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmiş daha sonra da bankadan 82 bin TL'yi alarak kayıplara karışmıştı. Polis, her iki soygunun birbiriyle bağlantılı olma ihtimali üzerinde duruyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı

İŞTE GEÇEN AY YAŞANAN SOYGUN

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4816","4816","201102","4816-4.jpg");