Yaşam 'Amcalar Kıraathanesi'ni görün

'Amcalar Kıraathanesi'ni görün

Paylaş
'Amcalar Kıraathanesi'ni görün

Alaçatı'da Heavenlymade tarafından restore edilen Hacı Memiş Palas, yan komşusu olan Hacı Memiş Kıraathanesi'nin müdavimlerine saygı niteliğinde müthiş bir projeye imza attı

Alaçatı’da Heavenlymade tarafından restore edilen Hacı Memiş Palas, yan komşusu olan Hacı Memiş Kıraathanesi’nin müdavimlerine saygı niteliğinde müthiş bir projeye imza attı. Fotoğraf sanatçıcı Bennu Gerede ile yürütülen bu çok özel sanat projesinin fikri ise Heavenlymade’in kurucusu Haldun Demirhisar’a ait.

Haberin Devamı

Heavenlymade oluşturduğu projede; kent kültürüne sahip çıkmanın öneminin altını çiziyor. “Amcalar Kıraathanesi” isimli sergideki yüzler; gerçek Alaçatılılar’dan oluşuyor. Kültürel değerlerin sadece bina restore etmekten ibaret olmadığını bu sergiyle anlatmak isteyen Heavenlymade; kent kültüründe en önemsenmesi gereken ögenin yani insanın hep unutulduğunu da sergideki yüzlere bakarken bize hatırlatıyor.

“Amcalar Kıraathanesi” isimli sergi, Hacı Memiş Palas’ın altında yer alan Alaçatı Unter’de 28 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 20.30’da açılışını yapacak. Sergiyi gezdikten sonra sergide portrelerini gördüğünüz insanlarla yan yana birşeyler içip, sohbet etmek de yaşam ve sanatın biraraya gelmesine tanıklık edeceğiniz özel bir zaman geçirmenize neden olacak.

Haberin Devamı