Gündem Amasyalılar, ağaçları için ayakta

Amasyalılar, ağaçları için ayakta

Paylaş
Amasyalılar, ağaçları için ayakta

Amasya halkı, piknik alanlarının üzerine akaryakıt istasyonu inşa edilmesi için ağaç kesme operasyonu başlayınca sokağa döküldü. Alanın etrafındaki metal barikatları yıkan gençleri durdurabilmek için polis havaya ateş açtı. Amasya Dayanışması'ndan da açıklama geldi

Amasya’da, üzerine akaryakıt istasyonu yapılması planlanan 3,5 dönümlük alandaki ağaçların kesilmesi sonrası duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Alanın etrafını kapatan metal barikatları yıkan gençleri önlemeye çalışan bir polis memuru durumu kontrol etmek için havaya ateş etti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18195","18195","201406","18195-.jpg","1", "0","Amasyalılar, ağaçları için ayakta");



Bunun üzerine vatandaşlarla polis arasında gerginlik yaşandı. Mahalle sakinleri amaçlarının yıllardır piknik yaptıkları alandaki ağaçların kesilmesini önlemek olduğunu belirtti.



BURASI KESİNLİKLE HALK İÇİN


Eğitim Sen Amasya Şubesi yöneticileri ve TEMA Vakfı üyeleri de olay yerine geldi. Olay yerinde açıklama yapan Amasya Barosu avukatlarından Umut Yolcu, "Yarın Amasya Baro başkanlığını biz hemen bir dilekçe vereceğiz. Birincisi burada tehlike sorumluluğu söz konusu. Burası kesinlikle ve kesinlikle halk için. Vatandaş için şurada oturan insanlar için burada kesinlikle istasyon yapılamaz" diye konuştu. Alanda toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar bir platform kurmayı kararlaştırdı.



AMASYA DAYANIŞMASI'NDAN AÇIKLAMA

Amasya halkı ağaçları kestirmemek için bölgede bekleyişini sürdürüyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların ağaçların kesilmek istendiği bölgeye geldiği bildiriliyor. Amasya'daki duruma ilişkin, Amasya Dayanışması'ndan bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, "Dün gece başlattığımız direnişimiz devam ediyor sayımız az. Amasya halkının desteğini bekliyoruz" denildi.

Haberin Devamı