Coşkun Türk Aman aman oynadı
HABERİ PAYLAŞ

Aman aman oynadı

Fenerbahçe, istatistik olarak ligin ikinci yarısına çok iyi başladı. İlk 3 maçı kazanırken oyunun geneline bakıldığında yaptığım ufak eleştiri “Kazanıyor, kazanması gerektiği kadar oynuyor. Ancak aman aman futbol oynamıyor” şeklindeydi. Kayserispor karşısındaki Fenerbahçe hem aman aman futbol oynadı hem de büyük bir takımın stratejisi nasıl olur onu gösterdi.

[[HAFTAYA]]

Maça öyle bir presle başladılar ki, ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden Kayserispor neye uğradığını şaşırdı. Bu şaşkınlığın sonucunda da Fenerbahçe’nin eski kalecisi Volkan’ın yaptığı hatayla daha maçın hemen başında öne geçti ev sahibi ekip. Tribünler müthiş presli oyuna yaptıkları tezahüratlar ve rakibi baskı altına alan ıslıklarla katkı sağladı. Takım gerçekten iyi oynuyordu ama çok iyi oynayan birisi vardı. Mehmet Topuz... Emre’nin yokluğunda Aykut Kocaman, o bölgede Mehmet Topuz’a görev vermişti.

Haberin Devamı

Mehmet de görevini en iyi şekilde yaptı. Selçuk ile birlikte çok iyiydi. Hem savunmaya müthiş yardım etti hem de hücumda çok etkiliydi. Niang’ın attığı golde yaptığı asist süperdi. Zaten bana göre gerçek yeri savunmanın önünde oyunu iki yönlü oynamasıyla orası ama, Aykut Kocaman orta sahanın sağındaki eksikliği onunla gideriyor. Sonrasında zaten Dia’nın çıkmasıyla o bölgeye geçti. Hafta içinde Fenerbahçe ile nakih tazeleyen Alex imzayı attı yatar düşüncesinin aksine çok hırslıydı.

Belki süper hareketler yapmadı ancak, hırsıyla takımı ateşledi. Lugano’nun attığı kafa golünde yine onun payı vardı. Kornerden kestiği topu Lugano ağlarla buluşturunca Fenerbahçe skor olarak da rahatladı. Fenerbahçe’deki en büyük değişikliklerden birisi artık gol attığı zaman paniğe kapılmıyor. Oyunu kontrolü altında tutuyor. Gol atamasa bile yemiyor. Atarsa daha da rahatlıyor. 4 maçta yenilen tek gol de bunun göstergesi zaten. Ayrıca tempoyu istediği zaman artırıp istediği zaman da düşürebiliyor Fenerbahçe.

Beşiktaş maçını düşünen futbolcular gereksiz kart görmediler, oyunun elektriklenmesine izin vermediler. Sonuçta Fenerbahçe’de her geçen hafta çok olumlu değişiklikler görüyoruz. Bu değişiklikler Beşiktaş maçına ne kadar yansıyacak merak ediyorum. Eğer Fenerbahçe bu futbolunun üzerine koyarak devam ederse hem Beşiktaş’ı yener hem de şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu herkese ispat eder

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder