Magazin 'Amacım oyuncu psikoloğu olmak'

'Amacım oyuncu psikoloğu olmak'

Paylaş
'Amacım oyuncu psikoloğu olmak'

“Küçük Kadınlar”ın başarılı oyuncusu Hande Soral, sette Hafta Sonu dergisiyle buluştu, gelecekteki projelerini ve dizide canlandırdığı Armağan karakterini daha nelerin beklediğini anlattı

* “Küçük Kadınlar” acıların gölgesinde büyümeye çalışan kızların hayatını anlatıyor. Gerçekten, yalnız yaşayan kadınlar için hayat bu kadar zor mu?

- Bu onların nerede yaşadığına bağlı ama tabii ki zorlu. Türkiye, ataerkil bir toplum. O yüzden yalnız bir kadın olmak, hele yalnız çocuk olmak çok daha zor.

* Armağan’ın hayatında ilerleyen bölümlerde ne gibi değişiklikler olacak?

- Sanıyorum Armağan, yine kaoslar, kaçmalar, kovalamalar yaşayacak. Ama öte yandan da seyirciler, biraz daha büyümüş, gelişmeleri olgunlukla karşılayan bir Armağan izleyecek.

* Yeni sezonda dizinin iki yıl sonrasını izliyoruz zaten...

- Evet, Armağan önceleri çocuktu, softtu. şimdi makyaj yapmaya, topuklu ayakkabılar, elbiseler, pantolon-ceketler giymeye başladı. Artık daha bilinçli, işlerini düşünerek yapıyor ve kardeşlerinin coşmasına izin vermiyor. Her haliyle biraz daha olgun...

* Bu sizin ilk diziniz ve 100. bölümü görme lüksünü yaşıyorsunuz.

- ıki senedir işin içinde olduğum için daha çok farkına varıyorum ki her gün bir iş başlıyor, her hafta bir iş bitiyor. O kadar emeğin boşa gitmesi çok üzücü. ınsanlar altı ay, bir sene proje için uğraşıyorlar. Her şeyi titizlikle düşünüp başlıyorlar ama tutmadığı zaman gerçekten ekibe ya da prodüksiyona harcanan paranın hiçbir önemi olmuyor. Biz çok şanslıyız, 100. bölümü gördük. Darısı herkesin başına.

İNSAN KADERİNİ KENDİ YAZAR... Sonraki sayfada...



* Oyunculuğa başlamanızda “Komedi Dükkânı”nın önemli rolü var. şansa inanıyor musunuz?


- İnanmıyorum. ınsan kendi kaderini kendi yazar. Bir şeyi gönülden istemek önemli. Gönülden istediğiniz zaman, her ne istedinizse vakti geldiğinde sizi buluyor.

* Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdiniz. Çok isteyerek girdiğiniz bu bölümle ilgili çalışmalar yapmak için oyunculuğu bırakmayı düşünür müsünüz?

- Psikoloji mezunuyum, ama psikolog değilim. Master yapmayı planlıyorum. Bir psikiyatrın yanında staj yapacağım. Psikolog olma şerefine erişirsem, oyuncu psikoloğu olmak gibi bir düşüncem var. Spesifik olarak uzmanlaşmak istiyorum.

AĞLAMAKTA TECRÜBELİYİM...Sonraki sayfada...

* “Küçük Kadınlar”dan sonra yine dram öğelerinin ağır bastığı bir projede yer alır mısınız?

- Gelen işe bağlı. Ama keşke komedi olsa...

* Komediye yatkın bir yüzünüz var.

- Evet, nedense çevremdekiler “Sen komedi oynamalısın” diyor. Ama gelen iş beni heyecanlandırırsa, çok ağır bir dramda da yeniden bulunabilirim. Ağlamakta tecrübeliyiz!

* Bildiğimiz kadarıyla oyuncu Alican Yücesoy ile birliktesiniz. ılişkiniz nasıl gidiyor?

- Son derece keyifli ve güzel. Aynı meslekten olduğumuz için birbirimizi anlıyor ve destekliyoruz.

Hürriyet

3

Haberin Devamı