Gündem Altın kaplama otomobilini internette satışa çıkardı

Altın kaplama otomobilini internette satışa çıkardı

Paylaş
Altın kaplama otomobilini internette satışa çıkardı

Adapazarı'nda araç giydirme ve kaplama işi ile uğraşan Hasan Kara, altın kaplama otomobilini internette 80 bin liradan satışa çıkardı

Hasan Kara, yurt dışında gördüğü altın kaplama otomobilleri örnek alarak, ait 2012 model Hyundai Elantra marka otomobilini kaplamaya karar verdiğini ifade etti. Adapazarı’nda da 8 yıldır araç giyme ve kaplama işi yaptığı için altın kaplama otomobilin iyi bir reklam olacağını düşündüğünü anlatan Kara, sahip olduğu altın kaplama otomobilin Türkiye’de bir örneğinin daha bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Otomobili kapladıkları folyonun içinde altın bulunduğunu, bu malzemeyi Almanya’dan hazır olarak satın aldığını ifade eden Kara, kaplama malzemesinin fiyatının bir araç için 10 bin liranın üzerinde olduğunu anlattı. Bir otomobili kaplamanın yaklaşık bir hafta sürdüğünü belirten Kara, otomobilini altın kaplatmak isteyen müşteriler için fiyatın 7 bin avro olduğunu ifade etti.

Kara, otomobili kullanmadıkları zamanlarda, kapalı bir garajda güvenlik amacıyla muhafaza ettiklerini belirterek, ayrıca bu otomobili 76 bin liraya sigortalattığını söyledi.

Aracı, son model bir otomobil olması nedeniyle yeniden modifiye etmediklerini, yeterince konfora sahip olduğunu belirten Kara, "Otomobile, bizzat ya da internet sitesinden görenlerden yoğun ilgi var. Araç bu haliyle liste satış fiyatından 26 bin lira daha pahalı olmasına karşın, internete verdiğim ilandan sonra satın almak isteyenler de oldu. Telefonla arayıp takas teklif edenler de bulunuyor. Otomobili zaman zaman şehir içinde trafiğe çıkarıyoruz. Çok dikkat çekiyor. Hatta fotoğraf çektirmek için izin isteyenler oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Otomobillerin yurt dışında lüks amacıyla altınla kaplatılmadığını ifade eden Kara, "Genellikle Suudi Arabistan’da Arap şeyhleri otomobillerini altınla kaplatıyor. Buradaki asıl amaç, otomobili güneş ışınlarından koruyarak, çabuk yıpranmasını önlemek ve kullanım ömrünü uzatmak. Altın kaplama, istenilen renklerde yapılabiliyor" diye konuştu.

Kara, otomobilin kaplamasız fiyatının 54 bin lira, altın kaplamalı fiyatının ise 80 bin lira olduğunu söyledi.