Spor Altay'a hasılattan 100 TL kaldı

Altay'a hasılattan 100 TL kaldı

Paylaş
Altay'a hasılattan 100 TL kaldı

Bank Asya 1. Lig ekibi Altay'ın, Kayseri Erciyesspor maçında elde edilen seyirci hasılatından, kesintilerden sonra kasasına 100 lira girdi

Kayseri Erciyesspor ile oynanan maçta elde edilen 14 bin 115 liralık brüt hasılatın 4 bin 451 lirası personel gideri, 2 bin 153 lirası KDV ve 873 lirası da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü payı olarak kesintiye uğradı.

Geriye kalan 6 bin 638 liradan özel güvenlik ve kumanyalar için 6 bin 538 lira ödeme yapıldı. Böylelikle 14 bin 115 liralık hasılattan geriye sadece 100 lira kaldı.

Hasılat üzerinde çok önemli kesintilerin olduğunu ve kulüplerin önemli bölümünün zarar ettiğini belirten Profesyonel Şube Yöneticisi Tamer Kanböre, "Eğer gece maçı oynasak 2-3 bin lira zarar edecektik. Sergilenen tabloya insanın inanası gelmiyor. 13-14 milyon TL’lik bütçeli bir organizasyon yapan hemen her kulübün zarar etmesi, ortada hatalı bir şeylerin olduğunu gösteriyor" dedi.

"YAŞLI DEĞİLİZ"

Diğer yandan, Altay’ın yaşlı oyunculardan kurulu olduğu eleştirisine katılmadığını da sözlerine ekleyen Kanböre, şu görüşleri dile getirdi: "Kayseri Erciyesspor maçında forma giyen 14 futbolcunun yaş ortalaması 24,5’di.

İdeal kadronun yaş ortalaması ise 26. Kayseri Erciyes maçında 22 yaşın altında Burak, Thernand, Wasswa, Okay ve Mandanda gibi 5 futbolcu görev yaptı.

Eğer böyle bir takıma yaşlı yaftası yapıştırılıyorsa söylenecek fazla bir söz yok. Bu genç kadro, gelecek 3-4 yılın takımını kurmak adına yaptığımız çalışmaların bir sonucudur."

Haberin Devamı