Spor Alpagut'un çalıştırdığı yelkenciler umut vadediyor

Alpagut'un çalıştırdığı yelkenciler umut vadediyor

Paylaş
Alpagut'un çalıştırdığı yelkenciler umut vadediyor

Yelkende laser standard kategorisinde Türk antrenör Alp Alpagut'un çalıştırdığı İtalya Milli Takımı, Avrupa şampiyonasında elde ettiği derecelerle gelecek için ümit vadediyor.

Hırvatistan’ın Split kentinde geçen hafta düzenlenen Avrupa Yelken Şampiyonası’nda İtalya’nın elde ettiği ilk 10’daki iki derecenin mimarlarından Türk antrenör Alpagut, takımının başarısını ve hedeflerini, AA muhabirine anlattı.

Alpagut, başka kıtalardan ülkelerin de katıldığı, ancak puan hesaplamasında sadece Avrupa takımlarının değerlendirildiği Avrupa Yelken Şampiyonası’nda, İtalyan sporculardan Francesco Marrai’nin 4’üncü, Giovanni Coccoluto’nun 6’ncı, son anda yaşadığı talihsizlik nedeniyle alt sıralaya gerileyen Alessio Spadoni’nin ise 16’ncı olduğunu anlattı.
Türk çalıştırıcı, sporcularının performanslarıyla ilgili "Takımın başına geçeli 1 seneyi aşkın bir süre oldu. Bu sonuçlar gayet başarılı. İtalya’nın son 10-15 senedir Avrupa şampiyonalarında derece yapan sporcuları oldu ama ilk 10’da 2 sporcusu yer almadı" değerlendirmesinde bulundu.

Yelkende deneyim önemli olduğundan genellikle 30 yaş üstü sporcuların başarılı olduğuna dikkati çeken Alpagut, "Avrupa dördüncüsü ve altıncısı sporcularım Francesco ve Giovanni 21 yaşında. Geçen sene gençler dünya şampiyonasında 3 ve 5. olmuşlardı. Tecrübe bizde çok önemli yıllarla kazanılıyor. O yüzden böyle genç yaşta bu dereceleri yapmaları gelecek için ümit veriyor" diye konuştu.

Bir başka turnuva için bu hafta Almanya’ya gideceklerini söyleyen Alpagut, amaçlarının bu turnuvayla eylül ayında İspanya’nın Santander kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanmak olduğunu kaydetti.

Dünya şampiyonasının, Brezilya’da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları için önemli bir aşama olduğunu vurgulayan Alpagut, "Esas hedef dünya şampiyonası. Dört sporcu ile katılacağız. İlk 23’te olan kotayı alacak. Bizim sporcularımız bu seneki yarışlarda hep ilk 10’da yer aldılar zaten. Umarım orada da olur. Sonuçta dünya şampiyonasında derece yapmak da önemli" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı