Spor Almanya'ya karşı tek galibiyet

Almanya'ya karşı tek galibiyet

Paylaş
Almanya'ya karşı tek galibiyet

Deplasmanda yarın Almanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, Almanya milli takımları ile bugüne dek toplam 23 kez karşı karşıya geldi

Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde 13 kez Batı Almanya, 5’er kez de Doğu Almanya ve iki ülke arasındaki sınırların kaldırılmasının ardından birleşen Almanya ile karşılaştı.

SADECE BİR GALİBİYET

Batı Almanya karşısında oynadığı 13 karşılaşmadan sadece 1’ini kazanan, 2’sinde berabere kalan milliler, 10’unda ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Batı Almanya’ya 7 gol atan ay-yıldızlı ekip, buna karşın 38 gol yedi. Doğu Almanya ile tarihinde 5 kez oynayan milliler, 3’ünü kazanıp, 1’ini kaybetti, 1 maç da berabere bitti.

Doğu Almanya’ya 10 gol atan milli takım, kalesinde 5 gol gördü. (A) Milli Takım, iki ülkenin birleşmesinden sonra Almanya Milli Takımı ile de 5 kez karşılaştı.

MİLLİLERİN BERLİN'DE ZOR SINAVI

1992 yılında deplasmandaki özel maçta 1-0 yenilen ay-yıldızlı ekip, 1998 yılında ise Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Bursa’da Hakan Şükür’ün golüyle 1-0 galip geldi. Bu maçın Münih’teki rövanşı ise 0-0 bitti.

8 Ekim 2005 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan özel karşılaşmayı Türkiye, Halil Altıntop ve Nuri Şahin’in golleriyle 2-1 kazandı.

SON RANDEVU NEFESLERİ KESTİ

İki ülke (A) milli futbol takımları arasındaki son maç EURO 2008’de yapıldı. İsviçre ve Avusturya’nın ortaklaşa düzenledikleri 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde yarı finalde birbirlerine rakip olan Türkiye ile Almanya, 25 Haziran 2008 tarihinde İsviçre’nin Basel kentindeki Saint Jakop Park Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Sakatlıklar nedeniyle sahaya birçok yıldızından yoksun çıkan Türkiye, 23. dakikada Uğur Boral’ın golüyle 1-0 öne geçti. 26. dakikada Bastian Schweinnsteiger Almanya’ya beraberliği getiren golü attı.

"Panzerler", 80. dakikada Miroslav Klose’nin golüyle 2-1 öne geçerken, ay-yıldızlı ekip 86. dakikada Semih Şentürk’le beraberliği yakaladı. Maçta uzatma bölümüne gidilmesi beklenirken, 90. dakikada Philipp Lahm’ın golü Almanya’yı finale taşıdı.

Haberin Devamı