Serhan Sokulgan Alişan'ın evlilik sorunsalı
HABERİ PAYLAŞ

Alişan'ın evlilik sorunsalı

Haberin Devamı

SEZEN AKSU TARKAN DÜETİ


Yaşar Gaga'nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı "Alakasız Şarkılar" projesinin ilk çıkış şarkısı olan "Ceylan" dün yayınlandı. Sezen Aksu ve Tarkan'ın düet yaptığı şarkı gerçekten bir ilk imzası taşıyor. 'Şarkıyı nereden anımsıyorum' diye düşünürken, gecenin üçünde hatırladım. Söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan "Ceylan"ı, Nükhet Duru 2012'de "Tam Zamanında" isimli albümünde yorumlamıştı. Şarkıyı dinlerken hikayesini bilmek gerçekten insanı üzüyor. 28 eylül 2009'da yaşanan olay Türkiye'nin kalbine oturmuştu.

Alişanın evlilik sorunsalı

Diyarbakır Lice'nin Şenlik köyünde koyun otlatırken karakoldan atılan havan topunun gelmesi sonucu 12 yaşında hayatını kaybeden Ceylan Önkol hala aklımızda... Toplumsal yaralara şifa gibi şarkılarla kalbini döken Sezen Aksu bu şarkıyı yeniden Tarkan'la okuması ile bir kez daha şarkıyı daha da anlamlandırmış oldu.

Alişanın evlilik sorunsalı

ALAKASIZ ŞARKILARDA KİMLER VAR


Yapımcılığını Emel Müftüoğlu'nun yaptığı albümde Nazan Öncel, Kibariye, Göksel, Dilberay, Sertab Erener, Mustafa Ceceli, Serdar Ortaç, Suzan Kardeş gibi güçlü isimler var. "Alakasız Şarkılar" projesinin ilk klibi ters köşe yapılarak arabesk albümlerden tanıdığımız "Serkan Kaya"nın okuduğu " Bi Cacık Olmaz" isimli şarkıya çekildi.


ALİŞAN'IN EVLİLİK SORUNSALI


Alişan'ın evlilik haberlerini yıllardır tüm magazin sütunlarında okuyup duruyoruz. Alişan'ın, "Kısmetse bir gün istediğim biri elbet ki olacaktır" açıklamalarına rağmen, baskılar arkadaş ortamından, hatta hükümete kadar devam ederek uzayıp gitti. Benim burada anlamadığım herkes evlenmek zorunda mı? Ya da mutlu aile tablosu vererek imajını bu yönde mi çizmeli? Yeni yasada 'evlilik şart' kanunu çıkarsa hiç şaşırmam.

Alişanın evlilik sorunsalı

Alişan'a yapılan evlilik baskılarından sonra "Aman evleneyim de bitsin bu üstümdeki yük" hissiyatında olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak Alişan dönüşü olmayan bir yola girerek tüm baskıcı evli arkadaş takımının görücü usulü ile tanıştırdığı Esra Erol'un kardeşi Eda Erol'la nihayet evleniyor. Milli mesele haline gelen bu durumda, evlilik programı sunan Esra Erol'un kardeşine programında bir de nikah kıyarak halay çektiğini görmezsek gözümüz arkada kalır net.

NÜKHET DURU'DAN KABARE


Nükhet Duru zamanında yıllarca Şan tiyatrosu ve birçok oyunda ve müzikalde yer almış isimlerden biri. Sahne enerjisi ve ışığı ile herkesi şaşırtan Nükhet Duru'nun sahne programları da çok başka geçer.

Alişanın evlilik sorunsalı

"Beni Nükhet Duru Sanıyorlar" isimli kabarede Nükhet Duru hayatını ve yaşadıklarını stand-up kıvamında sahneye taşıyor. Yaptığı esprilere hep güldüğüm Nükhet Duru, geçen hafta Zorlu Zanzi Bar da bu projesine start verdi. Bar atmosferinin dışında uzun bir aradan sonra tiyatro sahnesinde olacağının heyecanını da taşıyor.

2 Haziran Cuma akşamı Anadolu Yakası'nda bulunan 'Baba Sahne'de bu gösterisini tekrarlayacak olan Nükhet Duru'yu kaçırmayın derim.

GÖZÜME TAKILAN KİTAPLAR

PINAR AYLİN'DEN PERİ MASALI


Pınar Aylin müzik uğraşının dışında çok okuyan ve araştıran isimlerden biri. Uzun süredir hayal ettiği ve üzerinde çalıştığı "Peri masalı" isimli romanı dün yayınlandı.

Alişanın evlilik sorunsalı

Pınar Aylin bu kitapta, naif ve duygulu anlatımıyla okuru içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Peri Masalı, öykü içinde öykü örerek genişleyen, kurgusuyla ve derinlikli kahramanlarıyla dikkat çeken bir kitap. Herkesin dikkatini çekecek bu kitap, metropol hayatından kaçan ve hayalinin peşinden giden cesur bir kadının, çıktığı Afrika seyahati sırasındaki ruhsal dönüşümünü anlatırken, okuru da bu yolculuğa dahil ediyor.

YASEMİN ŞEFİK'DEN ÖYLE VAKTİ


Radyo programları ve stand-up gösterileri ile tanınan Yasemin şefik'i çalışkanlığı ile hep alkışlamışımdır. Yazma konusunda da kendini hep ileri taşıyan Yasemin'in 4. Kitabı "Öyle Vakti" şu aralar dikkatimi çekenler arasında.

Alişanın evlilik sorunsalı

Daha önce “Anladım Bozukluğu”, “Dünlük” ve “Hiç Kurusu” kitaplarıyla beğendiğim Yasemin, sosyal medya üzerinde epigramları ve aforizmalarıyla en çok paylaşılan isimler arasında yer alıyor.

"Öyle vakti" Aşkın bitme halini, epigram tarzında traji-komik bir şekilde yorumlarken kelime oyunlarıyla okuyucuyu ağlanacak haline de güldürüyor. Diğer taraftan hüzünlü bir yolculuğa da sürüklüyor.

ŞEHRİN EN İYİLERİ


Yeme içme ve eğlence sektörünün başarılı isimleri oylamalar sonucu 'şehrin en iyileri' olarak geçtimiz akşam Raffles Otel'de düzenlenen bir davetle ödüllerini aldılar. Hande Ataizi ve Cem Davran'ın yıllar sonra bir araya gelerek sunduğu gece, kararında ve güzeldi. En iyi restoran, en iyi kulüp, en iyi işletme diye uzayan bol kategorili gecede gerçekten hakkı olan birçok mekan ve isim ödüllendirildi. Zuhal Olcay'ın akustik olarak verdiği mini konser beni en çok mest eden bölümdü.

BOĞAZA NAZIR İFTAR YAPILACAK YERLER


Ramazan ayının en vazgeçilmezi şüphesiz iftarlardır. Çoğu insanın, tatlı bir telaşla hazırlandığı iftar saatleri huzurlu ve güzel geçer. Bu yıl da Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi ile oruç tutan birçok kişi açık mekanları tercih edecektir. Menüsünde daha çok Osmanlı mutfağından örnekler sunacak olan mekanlar, daha çok fix bir fiyat belirleyerek iftar sofralarını açacak.

Boğaza nazır püfür püfür iftar menüsü sunan işte o mekanlar;


Alişanın evlilik sorunsalı

FERİYE LOKANTASI


Boğazın en güzel yerlerinden biri olan Feriye Boğaz , iftar mekanları arasında en çok tercih edilenlerden biri. Yöresel yemeklerden Osmanlı mutfağına kadar oldukça zengin bir menüye sahip. Kişi başı fiyatı 185 TL.

-------

Alişanın evlilik sorunsalı

OBA RESTORAN


Baltalimanı'nda 40 yılı aşkın bir süredir aynı yerde hizmet veren Oba Restoran, Türk, Osmanlı ve dünya mutfaklarından oluşturduğu menüsü ile hizmet veriyor. Çocuk oyun alanı da bulunan Oba'da, sahur saatinde de açık büfe kahvaltı servisi mevcut. İftar ve sahur menü fiyatları da oldukça uygun. İftar menü fiyatı kişi başı 85 TL, sahur açık büfe kahvaltı fiyatı ise 65 TL.

------

Alişanın evlilik sorunsalı

PEYSAGE RESTORAN


Hidiv Kasrı ve Kanlıca'nın buluştuğu noktada yer alan Boğaziçi Paysage Restaurant, Türk, dünya ve Fransız mutfağından yemeklerle, konuklarına geniş yelpazede bir menü sunuyor. Ramazan ayı boyunca yapılacak olan canlı fasıl ve Boğaz manzarasına karşı iftar keyfinizi artırabilirsiniz. Buranın da iftar menü fiyatı kişi başı 85 TL.

------

Alişanın evlilik sorunsalı

HAMDİ RESTORAN


Yıllardır ilk köklü yeri Eminönü'nde hizmet veren tarihi Hamdi Restoran, mutfağı ile oldukça beğenilen yerlerden. Daha çok Güneydoğu mutfağından oluşan menüsü ile ramazan ayı için ideal mekanlardan olan Hamdi'de iftar menüsü kişi başı 110 TL.

------

Alişanın evlilik sorunsalı

KAŞIBEYAZ BOSPHORUS


Birçok şubesi olan Kaşıbeyaz, geleneksel Türk mutfağı yapısına sahip. Zengin iftar menüsü, hızlı servisi ve atmosferi ile Boğaz'da en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. Yeniköy'de yer alan Kaşıbeyaz Bosphorus'da zengin iftar menüsü kişi başı 120 TL.

------

RAMAZAN AYININ EN SEVDİĞİM TARAFLARI


-Çocukluğumdan kalan tüm güzel anıları tekrar yaşatması.

-Koskocaman kurulan sofralarda ailece yenen yemeklerin güzelliği.

-Görüşülemeyen akraba ve eş dostla, iftar ziyareti vesilesiyle buluşulup geç saatlere kadar sohbet edilmesi.

-İnsanların birbirlerine samimiyetle yardım etmeye çalışması.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder