Gündem Ali'nin derisi pul pul dökülüyor

Ali'nin derisi pul pul dökülüyor

Paylaş
Ali'nin derisi pul pul dökülüyor

Ali Dersu Çelebi doğduğundan beri çaresi olmayan bir hastalıkla mücadele ediyor. Ali'nin derisi, tıp dilinde "Collodion Baby İhtiyoz" diye tanımlanan "Balık Pulu Hastalığı" sebebiyle pul pul dökülüyor

Ali, çaresiz hastalığı nedeniyle okuluna düzenli olarak gidemiyor. Ailesi ise balık pulu hastalığına para yetiştirmek için borç içinde yüzüyor. Babası fırında çalışan Ali'nin tedavisine para yetiştirmek oldukça güç. Kullanması gereken krem 2 bin lira. Ancak bu kremi temin edemeyen aile ilacın içeriğindeki bazı maddeleri çıkartıp sigortadan yararlanabiliyor. Sigortadan alınan içeriği eksik krem ise 250 TL ve sadece bir ay yetiyor.

Ali Dersu'nun annesi Yeliz Çelebi, tedavi masraflarını karşılayabilmek için bir pastanede garsonluk yapıyor. Hastalıkla mücadele eden ailenini akrabaları bile onlardan uzaklaşmış. Yalnızlaştırıldıklarını ifade eden Yeliz Çelebi şunları söylüyor:

"Ali Dersu doğduğundan bu yana çok uğraşlar verdik, tedavisi olmadığı için insanlar yaklaşmıyor. Akrabalarımız bile arayıp sormuyor. Yalnızlaştırıldık. Ben işe girdim çalışıyorum, Ali'ye komşumuz bakıyor. 690 lira bakıcı parası veriyorum."

Sadece ilaç parası değil başka masrafları da var Ali'nin. İki ayda bir ayakkabı değiştirmek zorunda. Sürekli kremlendiği için kıyafet sorunu da cabası. Kremin lekeleri deterjanla çıkmıyor. Anne, çamaşırlar için bulaşık deterjanı kullanıyor ve bu da makinenin sık sık arızalanmasına neden oluyor.

Sürekli kaşındığı için cildi devamlı tahriş olan Ali Dersu, deri sertleşmesi sorunundan dolayı zaman zaman gözü açık uyuyor. Aile tedavi için yardım bekliyor.