Türkiye (Son Dakika) Alibeyköy Barajı'nda kahreden ölüm

Alibeyköy Barajı'nda kahreden ölüm

Paylaş
Alibeyköy Barajı'nda kahreden ölüm

Alibeyköy Barajı'na oynamak için giden üç kardeşten 13 yaşındaki Berşan ile 5 yaşındaki Engin boğularak ölürken en küçük kardeşleri 7 yaşındaki Güler yoldan geçen vatandaş tarafından kurtarıldı

Sultangazi Zübeyda Hanım Mahallesi’nde oturan Berşan Aras (13), Güler Aras (7) ve Engin Aras (5) oynamak için önceki gün Alibeyköy Barajı kenarına gitti. Barajın kenarından oynayan üç kardeşten Engin bir su arkının üzerinden geçerken ayağı kaydı.

Dengesini kaybeden küçük çocuk bir anda barajın sularına gömüldü.
Kardeşini kurtarmak için suya giren Berşan da tüm çabalarına rağmen sulara gömülmeye başladı. Bu sırada kardeşlerinin çırpınışlarını izleyen Güler de dengesini kaybederek suya düştü.Üç kardeşin suda çırpınmasını gören vatandaşlar çocukları kurtarmak için harekete geçti. Berşan ve Engin’e ulaşamayan vatandaşlar balçık haline gelen suya gömülmekte olan Güler’i son anda kurtarmayı başardı.

Vatandaşlar tarafından kurtarılan Güler hastaneye kaldırılırken polis ve itfaiyeye de haber verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı balık adamların geç kalması üzerine çocukların cesedi, bir vatandaşın gölete girmesiyle çıkarılarak ambulans ile İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Hayatını kaybeden çocukların yakınları ise baraj çevresinde hiçbir uyarı önleminin olmadığından şikayetçi olduklarını söyledi. İtfaiyenin ve polisin olay yerine geç geldiğini söyleyen çocukların yakınları sorumlulardan davacı olacaklarını söyledi.

Elvan EZBER İSTANBUL,(DHA)

Haberin Devamı