Ekonomi Ali Ağaoğlu: Ortadoğu ve Körfez yatırıma geliyor

Ali Ağaoğlu: Ortadoğu ve Körfez yatırıma geliyor

Paylaş
Ali Ağaoğlu: Ortadoğu ve Körfez yatırıma geliyor

Getirilen teşviklerin ve vatandaşlık hakkı gibi düzenlemelerin gayrimenkul sektörüne ciddi katkılar yapacağını söyleyen Ali Ağaoğlu ''Özellikle Ortadoğu ve Körfez'den önemli yatırımlar bekleniyor'' dedi

POSTA

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut alan yabacıya yönelik getirilen vergi indirimleri ve vatandaşlık hakkı gibi teşviklerin yatırımcının yönünü Türkiye’ye çevirdiğini söyledi. Ağaoğlu “Yurt dışı ziyaretlerimizde bunların yansımalarını görüyoruz. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde 400’ün üzerinde iş adamı ile konuştuk. Türkiye’ye yatırımda çok istekliler” dedi.

CARİ AÇIĞA İLAÇ

Grubun geleneksel Uludağ basın buluşmasında konuşan Ali Ağaoğlu, Londra’nın yüzde 16’sının yabancıların olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Buradaki malı yabancılara satarak ülkede yüzde 100 kalan bir kaynak yaratıyorsunuz. En büyük sorun cari açık. Dövizin de en kalıcı olduğu alan yabancıya konut satışı. Ülkedeki istikrar da bu yatırımların hızı konusunda çok önemli”

YURTDIŞI PLANI

Ağaoğlu, markayı yurt dışına taşıma projelerinin bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Ortadoğu ve Asya tarafından ciddi teklifler var. 4 bin konutluk projeler olabilir. İran’ı da araştırıyoruz. Sene sonuna kadar netleşir.” Anadolu’ya da gireceklerini dile getiren Ağaoğlu, “Of’lu olduğum için ilk projeyi oraya yapmayı düşünüyorum. Ağaoğlu Üniversitesi de 2018’e yetişecek. Kampüsler Maslak ve Ataşehir’de olacak” dedi.

YENİ PROJELER

Ağaoğlu, belediyelerdeki bürokrasiyi aşmaları halinde bu sene 3-4 projeye başlayabileceklerini kaydederek, “Arazi stoğumuz fazla. Anadolu yakasında 2 projeye başlamak istiyoruz” dedi. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (İFM) yapımının da devam ettiğini belirten Ağaoğlu, “Altyapıyı biz yaptık. Yasal düzenlemeler bekleniyor” diye konuştu. Ağaoğlu, Uludağ’a da şu ana kadar 100 milyon dolar yatırım yaptığını anlattı.

Haberin Devamı